24 maart 2023

Winst voor RKSV Heeze

logo_rksvheezeHEEZE – RKSV Heeze wint ook bij derde Veldhovense club.

Vanaf het begin was Heeze duidelijk de bovenliggende partij. Al na twee minuten kregen ze een dot van een kans en die kregen ze het eerste kwartier nog enkele. In de zestiende minuut was het dan eindelijk raak. Ivo Moerenhout werd diep gestuurd en ging alleen op de doelman af. Met een mooi uitgevoerde stift zette hij de bezoekers op voorsprong: 0-1.
Na ruim een half uur spelen werd de score verdubbeld. Gijs Moerenhout pikte de bal op en zette broer Ivo met een mooie pass in scoringspositie. Ivo liep zich vrij en met een hard diagonaal schot liet hij de Veldhovense doelman kansloos: 0-2.
Heeze kon deze stand tot de rust vasthouden.

Na de thee eigenlijk hetzelfde beeld. Heeze hoefde niet zo nodig en Rood Wit leek niet te kunnen. Wat natuurlijk ook de verdienste was van de Heezer spelers.
De thuisclub probeerde het wel en bij een van de aanvallen floot de overigens goed leidende scheidsrechter voor een vermeende overtreding binnen de zestien en Rood Wit kreeg een gemakkelijk gegeven strafschop. Deze werd onberispelijk verzilverd door Gideon Pieschel, die daarmee voor de aansluitingstreffer zorgde: 1-2.
Even geloofde Rood Wit er weer in en begon het te drukken. Maar Heeze hield goed stand en gaf niets meer weg. Drie belangrijke punten konden mee terug naar Heeze genomen worden en zorgde voor een mooie derde plaats op de ranglijst.

Uitslag: Rood Wit V 1 – RKSV Heeze 1: 1-2

Scoreverloop:
16e minuut 0-1 Ivo Moerenhout
32e minuut 0-2 Ivo Moerenhout
70e minuut 1-2 Gideon Pieschel

Laat wat van je horen

*