29 november 2022

Winkel Leenderstrijp zoekt nieuwe kruidenier!

st-janLEENDERSTRIJP – Onlangs heeft Leo van Wezel uit Valkenswaard het bestuur van Sint Jan Coöperatieve Verbruiksvereniging U.A. laten weten per 1 maart 2017 de huur van de winkel in Strijp te beëindigen. Vanwege ernstige gezondheidsproblemen heeft hij de moedige beslissing genomen om na 44 jaar zijn loopbaan af te sluiten. Leo van Wezel heeft, samen met zijn echtgenote Willeke, ruim 11 jaar met veel plezier de winkel in Strijp geëxploiteerd. Het bestuur van de winkelvereniging is hem hier dankbaar voor en respecteert uiteraard zijn moeilijke beslissing.
In 2016 is het Eeuwfeest van school en winkel in Leenderstrijp gedurende een periode van honderd dagen groots gevierd. De winkel, die in 1916 werd opgericht ter bekostiging van een eigen lagere school in Leenderstrijp, vervult nog altijd een centrale rol in de 450 inwoners tellende kern. Vanwege haar nostalgische uitstraling en door de verkoop van verse, lekkere, gezonde en streekgebonden producten wordt de winkel jaarlijks ook bezocht door vele toeristen.
Het bestuur van de winkelvereniging streeft er naar om dit erfgoed en deze sociale voorziening voor de gemeenschap van Leenderstrijp voor de toekomst te behouden. Daarom worden alle zeilen bijgezet om de kruidenierswinkel na 1 maart 2017 voort te zetten. Zoals tijdens een op 21 september jl. gehouden dorpsavond werd geconcludeerd, zal het richting de toekomst steeds belangrijker worden om de winkelformule aan te passen. Gezocht wordt daarom naar mensen (m/v), die tegen zeer gunstige voorwaarden deze uitdaging samen met het bestuur willen aangaan. Het bestuur van de vereniging staat open voor alle ideeën !

Mocht uw interesse zijn gewekt of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan uiterlijk 11 december 2016 contact op met coöperatievoorzitter Johan Bax, tel. 06-52667795 of via johan.bax@hslnet.nl. st-jan

Laat wat van je horen

*