4 oktober 2022

Winkel Leenderstrijp krijgt nieuwe kruidenier!

st-janLEENDERSTRIJP – Eind november heeft Leo van Wezel uit Valkenswaard het bestuur van Sint Jan Coöperatieve Verbruiksvereniging U.A. laten weten per 1 maart 2017 de huur van de winkel in Strijp te beëindigen vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Leo van Wezel heeft, samen met zijn echtgenote Willeke, ruim 11 jaar met veel plezier de winkel in Strijp geëxploiteerd.
De oproep die vervolgens werd gedaan voor geïnteresseerden, die de kruidenierswinkel wilden voortzetten was niet aan dovemansoren gericht. Maar liefst 17 reacties mocht het bestuur van de winkelvereniging ontvangen. Nadat met alle geïnteresseerden een persoonlijk gesprek is gevoerd, hebben bestuur, Raad van Toezicht en een klankbordgroep van betrokken inwoners een selectie gemaakt en zijn een viertal kandidaten uitgenodigd om voor deze groep hun plannen en ideeën omtrent de winkel te presenteren in de vorm van een pitch. Deze presentaties zijn beoordeeld op realiteit/haalbaarheid, toekomstbestendigheid, vernieuwing en persoonlijkheid van de nieuwe huurder.

Wilma van der Linden

Wilma van der Linden

Uit deze kandidaten zijn met een unanieme voorkeur Wilma, Eric, Evi en Stan van der Linden uit Leende naar voren gekomen als de nieuwe uitbater van de kruidenierswinkel per 1 maart 2017. Hun enthousiasme, hun reële en tegelijkertijd vernieuwende ideeën over de winkel maken dat het bestuur van de winkelvereniging vol vertrouwen en bijzonder graag met hen de uitdaging aangaat om de winkel door de volgende eeuw te leiden.
Wilma van der Linden-Kusters werd in 1966 geboren in Son. Samen met haar man Eric (56) heeft zij twee volwassen kinderen: Stan (21) en Evi (20). Sinds 2011 wonen zij in Leende. Wilma wil de winkel voortzetten als een nostalgische kruidenierszaak in een nieuw jasje. De winkel krijgt een opfrisbeurt en een nieuwe inrichting met oude én nieuwe elementen. Het blijft een plek waar iedereen terecht kan voor de dagelijkse boodschappen. Van huis uit is Wilma van der Linden brood- en banketbakker, later heeft zij gewerkt als bloemist en heeft zij tien jaar lang creatieve workshops gegeven voor particulieren en bedrijven. Sinds zij in Leende woont, is ze actief in de decorploeg van Toneelvereniging KNAL en werkzaam als zorghulp bij Leenderhof. Naast boodschappen kan men straks ook in de winkel terecht voor bloemen, streekproducten, verse maaltijden uit eigen keuken of een leuk cadeautje.
Wilma gaat de kruidenierswinkel voortzetten, maar hoeft dat niet alleen te doen. Eric, Stan en Evi gaan ieder op hun eigen manier een steentje bijdragen. Eric is haar steun en toeverlaat en neemt haar straks het administratieve werk uit handen. Stan is, net als zijn vader, ontzettend handig en gaat helpen met allerlei praktische zaken en klusjes. Evi gaat Wilma af en toe helpen in de winkel. Ze maakt zelf tassen en accessoires van leer en krijgt in de winkel een eigen hoekje om haar producten te verkopen.

In verband met carnaval zal zaterdag 25 februari voor Leo en Willeke de laatste verkoopdag zijn. Vervolgens gaat de winkel enkele weken dicht voor een interne verbouwing. Op zondag 2 april wordt de winkel opnieuw geopend. In de tussentijd zal er voorzien worden in een bestelservice.

Laat wat van je horen

*