29 november 2022

Willem Tell neemt deel aan FITA in Boekel

Na het schieten van de Uitdaging bij Willem Tell hadden een aantal schutters de smaak te pakken gekregen en hebben ze op 24 augustus deelgenomen aan een FITA wedstrijd te Boekel. Deze Erwin Verstegen Memorial is een FITA wedstrijd die elk jaar wordt gehouden ter nagedachtenis aan Erwin Verstegen, een jonge topschutter uit Boekel die in de jaren ’90 bij een verkeersongeval tragisch is omgekomen.
Samen in een ruime (Belgische) taxi naar Boekel waar Willem Tell werd vertegenwoordigd door Anita Vos, Cor Hendriks, Tiny van Mensvoort en Toon Keijsers. Voor Anita en Cor was dit de allereerste keer dat ze een FITA wedstrijd schoten, maar ze hadden zich op onze mooie buitenbanen zo goed mogelijk voorbereid. Cor had zelfs pijlen meegekregen van onze nestor Wout Kerkhofs, dus hij had zijn eigen “privésponsor”. Ondanks de matige weersvoorspellingen waren de schietcondities op de eerste drie afstanden prima: droog, niet te warm en weinig wind. Op de 30 meter kwam dan toch de voorspelde regen. Dan maar doorschieten met een regenjas aan en daarna snel onder de paraplu. Ook dat hoort bij het buiten schieten!
Bij de dames masters recurve Anita heeft op haar allereerste FITA meteen haar 1000 en 1100 ster geschoten met een mooie score van 1127, natuurlijk was dit voor haar meteen een mooi persoonlijk record. Cor is een echte pionier, die als 65-plusser voor het eerst in zijn leven een lange afstand wedsrijd gaat schieten en met een respectabele score van 832 punten ook een persoonlijk record heeft geschoten. Bij de heren masters compound schutters heeft Tiny van Mensvoort ook meteen een 1000 en 1100 ster behaald met een score van 1161 punten. Toon Keijsers scoorde 1288 punten en behaalde daarmee een 4de plaats bij de heren compoundschutters. Voor een volledige uitslag zie http://www.handboogsport.nl/userfiles/uitslagen/2013/2013/08/EVM_Boekel_2425_aug_2013.pdf.  Al met al een mooie schietervaring en volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar met een mooi team van Willem Tell schutters!

Door: Toon Keijsers

Laat wat van je horen

*