14 juni 2021

Wendy Lina & The Moonlight Heroes in De Schoenendoos

Moonlight Heroes 2018HEEZE – Ze leeft in een wonderlijke wereld, zoekt een schat, ziet vogels, verandert in een tweekoppig monster, beleeft een mooie dag, ontmoet een stille man… Ze vindt schelpen en scherven, ziet de maan, zweeft buiten de aarde, voelt vingers onderhuids, tranen sijpelen als inkt haar dagboek in en ze blijft kussen! In de voorstelling “Plaatjes in mijn hoofd” zingt Wendy Lina over levenskunst; hoe je het leven van alledag als een kunstwerk kunt vormgeven.

De liedjes zijn kleurige schilderingen van muziek, poëzie, improvisatie en kleinkunst. Dat zij op 31 januari, nationale gedichtendag, in de Schoenendoos komen spelen is geen toeval!
Muzikale bezetting: Wendy Lina -zang, marimba, percussie, Fried Manders -piano, gitaar, accordeon, Makko Coster -contrabas. Tekst en muziek: Wendy Lina.
Een voorproefje van de muziek vindt U hier: https://www.youtube.com/watch?v=DX_1cGZKitk&list=PLVs9bQ65m3wXhKBE_FQiDVvIEJI0caEev&index=2

The Moonlight Heroes Fried Manders en Makko Coster ontmoetten elkaar in 1985 op het Brabants Conservatorium in Tilburg. Sindsdien speelden zij samen in een heleboel bands en muziekstijlen. In 2014 trad Wendy Lina toe tot de muzikale gelederen, met een wervelstorm aan poëtische muzikale ideeën. Aanvankelijk bestudeerden zij samen liedjes uit de jaren ’30. De begintijd van de jazz, toen jazz nog geen ingewikkelde pielmuziek was maar een heldere liedstructuur had. Zij treden nog steeds op met akoestische live-muziek uit de jaren ’30-’60. Ook leidden de wekelijkse repetities in de Sterkselse bossen tot nieuwe composities, waarin poëzie en muziek elkaar ontmoeten. Hiermee spelen zij vanaf 2019 de theatervoorstelling “Plaatjes in mijn hoofd”.

Inloop met gratis koffie / thee: 19:30. Start: 20:00. Entree: 10 euro. Graag reserveren via schoenendoospost@gmail.com. Adres: Molenstraat 27, Heeze.

Laat wat van je horen

*