23 oktober 2021

Wegens succes geprolongeerd: Festival aan de Dommel

GELDROP – Stichting Kasteel Geldrop houdt dit jaar andermaal het Festival aan de Dommel. De beste raadgever van het besluit voor een tweede editie was het succes van vorig jaar. Het muziekfestival staat voor zondag 22 juni geprogrammeerd en is gratis toegankelijk.

Het festival is dit jaar wel kleinschaliger van opzet, waardoor er alleen voor de zondagmiddag een programma is samengesteld. De organisatie heeft vorig jaar namelijk gemerkt dat het moeilijk is om voldoende sponsoren te vinden en de gastheer wil de kwaliteit niet uit het oog verliezen. De organisatie noemt het festival geslaagd als de bezoekers het naar hun zin hebben gehad en er een goed gevoel aan overhouden.

Tussen 14.00 en 16.00 uur brengen jonge muzikanten in de Trouwzaal van het kasteel diverse klassieke muziekuitvoeringen ten gehore van het Kunstkwartier. O.a. Peter van Halteren en Joris van Eijk op piano, Feike Nuijten op harp, Famke Janssen speelt saxofoon en er is BLOKX, een blokfluitensemble. Om 17.30 treedt tot slot Leon van der Zanden op als stand-up comedian. In de Trouwzaal zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Het programma in de Kasteelhoeve ziet er als volgt uit: 15.00-15.20 uur: T-sing; 15.20-16.00 uur: De Vlerken; 16.00-16.20 uur: Slotakkoord; 16.20-17.00 uur: JazzCape; 17.00-17.20 uur: T-sing; 17.20-17.40 uur: Slotakkoord.
Vocalgroup T-sing! verricht dus de aftrap. Het mannenkoor bestaat uit bedreven amateurzangers, die a capella zingen. De groep staat tevens garant voor veel entertainment. Het repertoire is niet-religieus en bestaat uit barber-shopsongs, close harmony en arrangementen van bekende popsongs. Dit alles onder leiding van Michiel Bekker.
Na T-sing is het de beurt aan De Vlerken, onder leiding van Peter van der Sande. De blaaskapel is onderdeel van muziekkorps Euphonia en treedt op tijdens festiviteiten en evenementen in Geldrop en omstreken. Het repertoire bestaat onder meer uit muziek van Bert Kampfaert, James last, Ernst Mosch, Egerländer, Oberkrainer en Bigband muziek. Maar ook nummers van Jan Smit en Frans Bauer staan op de lessenaar.
’t Slotakkoord neemt aansluitend plaats op het podium. Dit is een groep enthousiaste vrouwen, van wie de meeste banden hebben met (´t slot) Kasteel Geldrop. Zij luisteren graag culturele en feestelijke gelegenheden op met hun uitgebreid repertoire. Meestal zijn het vrolijke, ritmische liederen, maar de groep schuwt ook sfeervolle werken niet. Hierbij worden alle werelddelen aangedaan. ’t Slotakkoord laat met zijn hartverwarmend optreden een glimlach achter op eenieders gezicht.
Bigband JaZZcape, onder muzikale leiding van Marco de Waal, bestaat uit ervaren amateurmuzikanten. Ze zijn enthousiast over het samen musiceren, met de wil om samen het niveau op te krikken. Hun repertoire bestaat uit een mix van jazz, latin, funk en rock waarbij ze hun publiek telkens weer verrassen.
Leon van der Zanden is cabaretier, stand-up comedian en televisie-maker. Hij maakt al acht jaar deel uit van comedy gezelschap Comedy Explosion en drie jaar van de Comedytrain in Amsterdam. Naast televisiewerk presenteert hij ook verschillende evenementen, zoals Breda Live, Vlieland Groet en festival Mundial. Daarnaast is hij het gezicht van de Oranjecamping tijdens het WK in Brazilië. Het cabaret-optreden bij dit festival wordt georganiseerd door de Productiefabriek Geldrop-Mierlo.
Gezien de beperkte speelruimte van het cabaret kunt u zich verzekeren van een plek door u aan te melden via de website www.productiefabriekgm.nl. Dit kan op de dag zelf ook bij de stand. Tijdens de voorstelling zijn de deuren gesloten en kunt u dus niet meer naar binnen.

Houd op zondagmiddag 22 juni dus tijd vrij (14.00-18.00 uur) voor Festival aan de Dommel in de kasteelhoeve en het kasteel. De toegang is gratis. Het festival werd mogelijk gemaakt door ZBG, Van Stipdonk Landschapsinrichting, De Kasteelhoeve Geldrop, Van Grunsven Catering en de familie Mol.

Laat wat van je horen

*