23 maart 2023

Verdachte van poging tot diefstal daklood aangehouden

Een 20-jarige jongen uit Geldrop werd op 28 oktober rond 2.30 uur door de politie aangehouden op de Industrieweg in Mierlo. Rond 0.45 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Industrieweg gestommel op het dak van zijn woning en waarschuwde daarop de politie.
Toen de politie arriveerde was er in eerste instantie niemand te zien, totdat een agent het dak op ging en een persoon zag opspringen en over het dak rennen. Deze persoon sprong vervolgens van het platte dak en vluchtte richting Tramweg-Brugstraat en verdween uit het zicht.
Inmiddels was duidelijk geworden dat de dakbedekking flink beschadigd was doordat het daklood met enkele meters was weggesneden. Het lood was opgestapeld om weg nemen. De politie trof in de nabijheid van de woning een voertuig aan waarmee de verdachte vermoedelijk was gekomen. De politie besloot daarop uit het zicht te gaan posten in de hoop dat de verdachte zijn voertuig kwam ophalen. Rond 2.30 uur kwam de verdachte tevoorschijn en op het moment dat hij de auto instapte, werd hij aangehouden. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. De bewoner heeft inmiddels aangifte gedaan. In de auto trof de politie onder andere een zaklamp en een stanleymes aan.

Laat wat van je horen

*