23 maart 2023

Twee vrouwen aangehouden voor babbeltruc

Leende – Na verschillenden meldingen uit dorpen in de omgeving van Leende is het de politie gelukt om op vrijdagmiddag twee vrouwen aan te houden die waarschijnlijk meerdere mensen geld afgetroggeld hebben.
Vrijdagochtend kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen dat twee vrouwen, die zich voor deden alsof ze doof waren, mensen geld aftroggelden. Dat deden ze door in een schrijfmap een zielig verhaal op te schrijven en dat ze geld nodig hadden. Dat is vermoedelijk in enkele gevallen ook gelukt. Een getuige had een signalement van de vrouwen en een gedeelte van een Duitse kenteken van de auto waarin de vrouwen reden opgeschreven.

Aanhouding tweetal
Verschillende eenheden keken rond in de omgeving van Leende. Om 13 uur zag een motoragent twee vrouwen met schrijfmappen lopen op een parkeerterrein aan de Margrietlaan. Toen de vrouwen hem zagen, schrokken ze en probeerden ze onopvallend weg te lopen. De motoragent sprak ze aan. Ze probeerden ook nu met een verhaal weg te komen, wat niet lukte. Toen ook nog een auto met Duits kenteken op naam van een van de vrouwen aangetroffen werd, hield de motoragent de beide vrouwen aan. Het tweetal, 21 en 26 jaar , afkomstig uit Roemenië, maar vermoedelijk verblijvend in Duitsland, zijn naar het bureau gebracht. Daar zijn ze in verzekering gesteld. De politie zoekt nog mensen die denken dat ze vrijdag door deze twee vrouwen opgelicht zijn. Melden via 0900-8844.

Laat wat van je horen

*