7 oktober 2022

Thema van de 61e Brabantsedag: ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’

Het ontwerp van Heezenaar Dirk van Gaal

Het ontwerp van Heezenaar Dirk van Gaal

HEEZE – Op de laatste zondag van augustus 2018 is het weer tijd voor de Brabantsedag. Tijdens een drukbezochte wagenbouwersbijeenkomst in Heeze is vanavond het thema voor deze 61e editie bekend gemaakt: ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’.
Het thema is de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Zij laten zich erdoor inspireren voor hun huizenhoge, rollende bijdrage aan de theaterparade op zondag 26 augustus in Heeze.

“In jullie zoektocht naar een passend onderwerp zullen de vele dorpen, steden en gemeenten die onze provincie rijk was en is de revue passeren. Aan iedere plaats zijn gebeurtenissen of personen te koppelen die er significant voor zijn,” aldus de uitleg van de themacommissie bij de keuze.

Aan het thema is een complete lijst toegevoegd van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus ‘van Ravenstein tot Roosendaal’. Meer dan genoeg inspiratie voor een onderwerp uit het verre verleden tot 31 december 1920, de periode waarin onderwerp en ontwerp zich moeten afspelen. Een plaatsnaam uit deze lijst mag slechts eenmaal in de parade aan bod komen. Uitgangspunt voor de wagenbouwers is dus een Noord-Brabantse plaatsnaam uit de overzichtslijst, waaraan een gebeurtenis of persoon significant gekoppeld moet worden.

De gekozen plaatsnaam en het wagenonderwerp moeten uiterlijk 1 februari 2018 worden ingediend. Alle wagenbouwers nemen deel aan de ontwerppresentatie op 29 maart 2018.

Laat wat van je horen

*