8 december 2022

Tankautospuit krijgt tweede leven in Roemenië

Burgemeester Verhoeven zegt de mannen gedag en ook raadslid Scheepers was present bij het afscheid van de brandweerauto (c) margot van den boer

Burgemeester Verhoeven zegt de mannen gedag en ook raadslid Scheepers was present bij het afscheid van de brandweerauto                               (c) margot van den boer

HEEZE – De brandweer Heeze heeft onlangs een brandweervoertuig ingeruild bij de aanschaf van een nieuw voertuig.
Namens de Commissie Goede Doelen van de gemeente Heeze-Leende wordt het oude brandweervoertuig nu geschonken aan de community of Lunca Bradului in Roemenië.

Afgelopen zaterdag vertrok het voertuig vanaf het gemeentehuis naar zijn nieuwe bestemming. Drie vrijwillige brandweerlieden reizen mee om het voertuig af te geven en instructies te geven over het voertuig en hoe men om dient te gaan met hogedruk.

De brandweerauto op weg naar Roemenie (c) margot van den boer

De brandweerauto op weg naar Roemenie
(c) margot van den boer

 

Ook Heezenaar Theo Werkhoven, die diverse ontwikkelingstrajecten initieert en realiseert in Roemenië, reist met de brandweerlieden mee.

Vorig jaar zou de Roemeense gemeente Lunca Bradului nog een voertuig uit Groot-Brittannië krijgen. Dit voertuig bleek echter niet geschikt en werd besloten te wachten op het voertuig uit Heeze. Vijf jaar geleden schonk de gemeente Heeze-Leende ook al een voertuig aan een Roemeense gemeente.

Laat wat van je horen

*