29 november 2022

’t Strijps Kapelleke bestaat 25 jaar……

strijps kapelleke foto: Erik van Asten

Strijps Kapelleke
foto: Erik van Asten

LEENDERSTRIJP – 25 jaar geleden werd het snode plan bedacht om met de inwoners van Leenderstrijp een muziekkapel op te richten. Iedere Strijpenaar werd uitgenodigd voor een informatieavond. Met wel 50 deelnemers begonnen ze aan een AMV cursus. Na een les of tien mocht men een instrument kiezen. In de Hospes werden een aantal instrumenten opgesteld waaruit gekozen kon worden. De motivatie voor een keuze van een instrument was heel grappig; kon men er geluid uit krijgen of was het koffertje van het instrument niet te groot of te zwaar………..en zo ging men op elke donderdag vervolgens van start met repeteren onder leiding van een deskundige dirigent…….en dat doen ze nog steeds.

Deze mijlpaal moet gevierd worden en dat gaan ze dan ook Groots doen op zondag 28 mei vanaf 14 u onder de schutsboom van het Gilde St.Jan in Leenderstrijp.

Deze middag zijn er, buiten ’t Strijps Kapelleke, optredens van; BORL en Sambuca uit Leende, Ger van Huis uit Sterksel, Amuse uit Leende/Leenderstrijp, het koor This Generation uit Geldrop, winnaars van de Talentenjacht van de Basisschool St. Jan en DJ Joost. Daarnaast is er een loterij waarbij een rondvlucht en vleespakketten te winnen zijn. En uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten.

Tot ziens allemaal in Leenderstrijp.

Laat wat van je horen

*