20 augustus 2022

Swingende Ierse folkmuziek met Dennis Collins Trio in 't Perron

Dennis Collins Trio on stage

Dennis Collins Trio on stage

Het optreden van het Dennis Collins Trio 26 mei 2013 brengt je in de sfeer van de swingende Ierse folkmuziek en traditionals, waar de oorsprong ligt voor een flink deel van de hedendaagse popmuziek. Invloeden, via Ierse migranten naar Virginia en ander staten, zijn via de countrymuziek terug te vinden bij talloze grote artiesten.
De band van Dennis Collins bestaat uit drie doorgewinterde muzikanten, allen woonachtig in Brabant. Dennis speelde in zijn jeugd met zijn vader in folkclubs van ‘home town’ Londen. Naar Nederland verhuisd, pakte hij de folkmuziek weer op. Dennis is degene die geloofwaardigheid van muziek en tekst nastreeft en daarbij eigen interpretaties de ruimte geeft. Harry van Lunenberg is de veelzijdige gitarist van de band. Hij beheerst alle stijlen op virtuoze wijze en kan met alle snaarinstrumenten overweg. Hij begon al met optreden in de ‘roaring sixtys’. De bassist, Harrie Bongers, is een all-round muzikant die zijn muzikale carrière startte in 1963 in een Eindhovense band. Bij hun optredens weten ze het publiek meestal te verleiden tot dansen en meezingen.
’t Perron maakt er een echte Ierse middag van, compleet met Guinness en Irish Coffee. Aanvang 14.30 uur. Entree in voorverkoop 5 euro; aan de dagkassa 6 euro.

Laat wat van je horen

*