20 augustus 2022

Sportgala op 23 maart in Leende

Logo sportweekOp zaterdagavond 23 maart 2013 wordt in Heeze-Leende het jaarlijks terugkerende sportgala gehouden. Verenigingen uit de gemeente konden tot 18 februari hun kampioenen en kandidaten voor de titel van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2012 aandragen. In iedere categorie worden, met behulp van de gegevens van de sportverenigingen, kandidaten genomineerd.

Bijzondere vermelding
Nieuw is de bijzondere vermelding voor personen of groepen die zich door middel van een bijzondere sportieve prestatie hebben ingezet voor een goed doel. Ook hiervoor konden kandidaten, inclusief een korte motivatie, worden aangemeld bij de organisatie van het sportgala. Het juryoverleg hierover vond plaats op 26 februari. De jury heeft inmiddels een keuze gemaakt en ondersteunt het gewonnen initiatief van harte. Deze bijzondere vermelding blijft nog even geheim tot aan het sportgala.
De organisatie van het sportgala is in handen van RTV Horizon, weekblad De Parel van Brabant en gemeente Heeze-Leende. Daarnaast zijn enkele inwoners bij het evenement betrokken, onder wie Wim Tindemans en Flip Stomps (beiden als lid van de sportraad) en Engel Beenders.

Duo-presentatie
De presentatie van de avond is dit jaar in handen van twee ‘BN’ers’: plaatsgenoot en oud-profkeeper Hans van Breukelen en Nederlands hockeyteamlid Marcel Balkestein.
Het sportgala vindt plaats in De Meent in Leende. Vorig jaar was dat in dorpshuis ’t Perron in Heeze en de jaren daarvoor steeds in dorpshuis Valentijn in Sterksel. “De bedoeling is om vanaf nu te blijven rouleren tussen de dorpen. Dat komt de onderlinge band ten goede”, aldus wethouder Van Bree. “Als gemeente hebben we op sportgebied de afgelopen jaren veel bereikt. Denk daarbij aan de totstandkoming van de interactieve sportvisie, de oprichting van een sportraad en de aanstelling van twee jonge, enthousiaste sportconsulenten. Je merkt dat sport in al zijn facetten leeft binnen onze dorpen. Op die diversiteit aan sportactiviteiten binnen onze gemeente zijn we heel trots.”

Nominaties
Het aantal nominaties voor het sportgala is minder dan voorgaande jaren, met name als het gaat om de categorie sportman en sportvrouw. Van Bree: “De vraag is echter of er gewoon weinig kampioenen zijn voorgedragen of dat er minder zijn dan afgelopen jaren. Wat in ieder geval heel duidelijk blijkt, is dat het sportgala een vaste plek binnen de gemeentelijke tradities heeft verworven. Zo’n traditie moeten we in stand houden als grote blijk van waardering!”
Ieder is van harte welkom het sportgala op zaterdagavond 23 maart vanaf 20 uur bij te wonen in gemeenschapshuis De Meent in Leende.

Laat wat van je horen

*