7 juni 2023

Sportgala 2013: veel talent in Heeze-Leende

Stralend op de foto

Winnaars in het zonnetje gezet (foto HLS Nu)

Op zaterdag 23 maart zijn in de Meent in Leende tijdens een feestelijk gala de sporters van het jaar gekozen. Al vroeg in de avond stroomde het publiek toe om zelf een stem uit te brengen. De presentatie was in handen van twee sporters die hun sporen verdiend hebben: Hans van Breukelen en Marcel Balkestein. Hun kennis van de lokale omstandigheden en vooral hun oprechte belangstelling voor wat sportmensen beweegt, maakten dat de presentatie bij hen in goede handen was.
Van René Mentink van de kortgeleden opgerichte sportraad wilden ze precies weten wat de plannen zijn, want er zullen de komende jaren keuzen moeten worden gemaakt. Van Breukelen: “Wanneer is de Sportraad nou echt succesvol?” Mentink: “Als we sporten in de drie dorpen kunnen behouden. Als we accomedaties kunnen behouden. En als we het budget van 1,2 miljoen kunnen behouden.” Concrete doelen dus.
Wim Schilders viel de eer ten deel gekozen te worden tot Sportvrijwilliger van het Jaar. In alle bescheidenheid gaf hij meteen de eer door aan alle vrijwilligers waar de sportverenigingen het van moeten hebben bij de eindeloze hoeveelheid werk dat verzet moet worden.

Anne Meulendijks in gesprek met Van Breukelen en Balkestein (foto HLS Nu)

Anne Meulendijks in gesprek met Van Breukelen en Balkestein: “Mijn streven: Brazilië!” (foto HLS Nu)

Een mooi moment vormde een interview met het lokale sporttalent Menno Koch, die niet ter plaatse was maar via de telefoon vanuit Zagreb zijn fans thuis van zijn belevenissen op de hoogte bracht. Hij kreeg succes toegewenst voor de maandag te spelen vriendschappelijke wedstrijd.

Ook het gesprek met trainer Roderik de Bruin van Verest Sport A1 leverde aardige uitspraken op. “Roderik, vertel eens wat het geheim van jullie succes is.”  “Bij zaalvoetbal speel je met zijn vieren. Je kent elkaar door en door. Je moet perfect samenwerken! We gaan voor elkaar door het vuur!” Kernwaarden binnen en ook  buiten de sport.
Met videobeelden van lokale sportpromotie, www.30minutenbewegen.nl, telefoon uit Zagreb, het gebruikelijke potje doelschieten en veel muziek van de Bakband uit Leende werd het een avond waar veel sportliefhebbers plezier aan beleefden.

Martijn Roefs over de geheimen van het driebanden (foto HLS Nu)

Martijn Roefs gevraagd naar de geheimen van het driebanden (foto HLS Nu)

Winnaars wisselbekers

Sportvrijwilliger – Ebi wisselbeker: Wim Schilders
Sportvereniging – Parel van Brabant wisselbeker: Verest Sport
Sportploeg – Verest sport wisselbeker: Verest Sport A1
Sportvrouw – Horizon TV wisselbeker: Anne Meulendijks
Sportman – Radio Horizon wisselbeker: Martijn Roefs
Oorkonde bijzondere vermelding: Team Superjanske

Laat wat van je horen

*