23 oktober 2021

Rolstoelpad aan de Plaetse: wie geeft het laatste zetje?

Wie geeft het laatste zetje voor het rolstoelpad (c) margot van den boer

Wie geeft het laatste zetje voor het rolstoelpad ?                  (c) margot van den boer

HEEZE – Iedereen kent de Strabrechtse Heide, het prachtige natuurgebied dat praktisch in onze achtertuin ligt. Wat een rijkdom en wat een voorrecht om daarvan te kunnen genieten!
Maar wat als je minder mobiel bent, in een rolstoel zit of in een scootmobiel rijdt? Of met een rollator loopt? Dan is het niet zo eenvoudig om zo’n natuuruitje te hebben. Toerfietsers, mountainbikers, ruiters, wandelaars, iedereen wil op zijn manier genieten van de natuur. Terecht natuurlijk, maar voor de rolstoelers zou een apart tracé, waarbij je niet gehinderd wordt door anderen, een hele uitkomst zijn.
“Vanuit het IVN willen wij graag dat iedereen van de heide kan genieten. Daarom willen wij, in samenwerking met Staatbosbeheer, een rolstoelpad realiseren aan de Plaetse in Heeze. Op een prachtig punt vlak bij de natuurpoort met zijn heidecafé, de schaapskooi met lammetjes, een insectentuin, een heidetuin en de biologische moestuin. Het rolstoelpad loopt over hetzelfde traject als het kabouterpad en dat is een groot voordeel. Ouders met kinderen en kinderwagens lopen daardoor geen gevaar onder de voet gelopen te worden door galopperende paarden.
Om de aanleg van het rolstoelpad te bekostigen is het IVN in zee gegaan met Rabobank Dommelstreek via het project “Aandeel in de buurt”. De Rabobank ondersteunt plannen die zij “van maatschappelijk nut” vinden en daar valt ook het rolstoelpad onder. Vanaf 10 maart tot/met 9 april kan iedereen geld doneren via de website www.aandeelindebuurt.nl
Zoek het project “Rolstoelpad Strabrechtse Heide te Heeze” en steun dit prachtige doel. Voor 15 euro adopteer je al 1meter rolstoelpad!
Als het lukt om in de komende weken € 5.000,- op te halen dan verdubbelt de Rabobank dit bedrag. Totaal kost het rolstoelpad € 14.000 en gelukkig hebben we al wat binnen. De vraag is: Geeft u ons het laatste zetje?
Investeren in een rolstoelpad zal veel mensen een groot plezier bezorgen. Samen moet dat toch lukken. Niet voor niets is ons motto: “Waar een wil is, komt een pad”.
Voor meer informatie zie de website: www.ivn.nl/afdeling/heeze-leende

Foto Ruud Krielaart: Het rolstoelpad begint heel mooi maar eindigt na 25 meter in het mulle zand.

Laat wat van je horen

*