8 december 2022

RKSV Heeze – Braakhuizen 3-1 (rust 0-1)

De bezoekers uit Geldrop waren in de eerste helft de betere ploeg, hoewel ze geen echte kansen creëerden. Omdat de thuisploeg dat ook niet lukte, was het een wedstrijd die alle kanten op kon. In de 36e minuut kwam Braakhuizen onverwacht op 0-1. De verdediging van Heeze kon de bal niet wegwerken. Deze belandde voor de voeten van Mitchell de Wit, die hard in de lange hoek raak knalde. Voor de rust kwam geen verandering in de stand.
Na de thee leek de thuisploeg de geest gekregen te hebben. Ze hadden maar een kwartier nodig om de stand duidelijk in hun voordeel te wijzigen. Eerst was het Steven van Dijk die zich op links diverse malen vrijdraaide van zijn verdedigers en hard binnenschoot, 1-1. Daarna waren het respectievelijk Ad Snoeijen, die de 2-1 binnenkopte, en Rens van de Kerkhof, die beheerst de 3-1 binnenwerkte. Beide na een voorzet van Steven van Dijk, die daarmee een stempel op de wedstrijd drukte.
Hoewel de bezoekers nog wel aandrongen konden ze het tij niet meer keren. En als Heeze zorgvuldiger met de kansen was omgegaan had de uitslag nog groter uit kunnen vallen. Een goed begin van de nieuwe competitie voor de thuisploeg.

Scoreverloop:
36e minuut: 0-1 Mitchell de Wit
49e minuut: 1-1 Steven van Dijk
59e minuut: 2-1 Ad Snoeijen
63e minuut: 3-1 Rens van de Kerkhof

Laat wat van je horen

*