23 oktober 2021

Receptie Prins Mario d’n Urste

Prins Mario d'n Urste van de Kraaienvangers

Prins Mario d’n Urste van de Kraaienvangers

HEEZE – Prins Mario d’n Urste van de Kraaienvangers is zondag 17 januari a.s. in het Kraaiennest te vinden ter gelegenheid van zijn receptie van 14.00 tot 17.00 uur. Het motto van de Prins voor carnaval 2016 is: “Nie zaniken en gin gezeur, Carnaval vieren met Mario d’n 1e gi altijd veur”. Het Kraaiennest, bevindt zich zoals elk jaar in de tuin van het gemeentehuis, aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze.

Mario Appelhof is geen geboren Heezenaar, maar woont al wel bijna 20 jaar in de Parel van Brabant. Hij is getrouwd met Nettie en samen hebben ze twee kinderen, Bjorn en Inge.
Al kort nadat ze in Heeze zijn komen wonen, werden zij lid van ‘t Inventielke waar zij een héél mooie tijd hebben doorgemaakt. Als lid van ’t Inventielke (percussie en later schuiftrombone) kwamen ze in contact met De Kraaienvangers, waar ze met diverse prinsen meegingen naar recepties en muziek maakten in de tent tijdens carnaval en de artiestenavonden. Na gestopt te zijn bij ’t Inventielke werd Mario in 2005 adjudant van Prins Maarten Sprevarius 1e. Hij is daarna nog 6 jaar lid geweest van de raad bij de Kraaien. Nu is Mario de 52e Prins van de Kraaienvangers geworden, bijgestaan door Adjudant Rens Duisters, Vorst Erwin Roeters en Grootvizier Michiel Verhappen.

Laat wat van je horen

*