17 september 2021

Passie voor amfibieën: lezing door Rob Veen

ivn amfibie-lezing-ivn-rob-veenHEEZE – Op uitnodiging van de Amfibieënwerkgroep van IVN Heeze-Leende houdt Rob Veen op donderdag 19 januari een lezing over amfibieën. Rob Veen runt in het departement Creuse (Midden-Frankrijk) een natuurcentrum, waarmee hij een grote bijdrage levert aan de natuurbeleving van groepen Fransen, Belgen en Nederlanders. Rob zal in zijn lezing vertellen over zijn passie voor amfibieën en ons meenemen in zijn kennis en deskundigheid over de amfibieën die in Frankrijk en Noord-Brabant voorkomen.

Rob Veen studeerde biologie aan de katholieke leergangen in Tilburg en studeerde in 1986 af op een onderzoek naar gemzen in de Franse en Spaanse Pyreneeën. Tot 2006 werkte hij als docent biologie, waarbij zijn passie voor reptielen en amfibieën een steeds grotere rol ging spelen. Momenteel begeleidt Rob Veen in Frankrijk natuurreizen. Hij heeft zich gespecialiseerd in de betekenis van het landschap in relatie tot de biodiversiteit en ontwikkelde daar een leerzaam en boeiend programma voor. Zijn grootse passie is de geelbuikvuurpad, een zeldzame amfibiesoort die als “indicator” van het kleinschalig cultuurlandschap steeds zeldzamer aan het worden is. De geelbuikvuurpad staat in Nederland op de Rode Lijst en wordt “ernstig bedreigd”.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de lezing van Rob Veen bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur in het IVN-gebouw de Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze. Het is een groot genot om deze bevlogen man te leren kennen! De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie over het IVN of over de Amfibieënwerkgroep, zie de website: https://www.ivn.nl/heeze-leende

Laat wat van je horen

*