23 maart 2023

Oude tijden herleven met Willem Tell

Net als toen

Stalen boog en houten pijl

Op zaterdag 14 december stond bij Willem Tell de jaarlijkse activiteitendag op het programma.  Bij aankomst in het clubgebouw zagen de leden direct dat ze hun eigen boog niet nodig hadden. Er werd namelijk geschoten met de oude stalen bogen en houten pijlen waar men vroeger mee schoot. Daarnaast werd niet geschoten op het moderne blazoen, maar op het traditionele zwart-witte blazoen waarbij de hoogste score 6 punten is.  De 20 schutters schoten eerst vijf proefpijlen om te wennen aan de oude boog en de houten pijl. Vervolgens werden 15 tellende pijlen geschoten. Na een korte pauze waarbij genoten werd van een kom snert, gingen de vier beste schutters door naar de halve finales.
Wout die zich als beste geselecteerd had, moest schieten tegen nummer vier: Rob. Nummer twee: Bert, schoot de halve finale tegen Henry die zich als derde had geplaatst. Na vijf pijlen in de halve finales had Wout gewonnen van Rob met respectievelijk 23 tegen 20 punten. Bert won met 21 punten van Henry, die 15 punten schoot.
Als laatste vonden de finales plaats. Rob en Henry streden om de derde plaats. De spanning was om te snijden, Rob en Henry scoorden beide 18 punten, waardoor een shoot-off nodig was. Uiteindelijk schoot Rob een betere pijl in de shoot-off en werd hiermee derde.
Bert schoot in de finale tegen Wout. Wout schoot 17 punten en Bert  schoot 19 punten. Bert werd hiermee de winnaar van de wedstrijd en ontving als eerste de nieuwe activiteitendag wisseltrofee. Daarnaast ontving hij een blik snert  zodat hij thuis nog kan nagenieten van zijn overwinning.
Door: Johan van Vijfeijken, Willem Tell Leende

Laat wat van je horen

*