8 december 2022

Oranje Fonds zoekt 25 coalities van lokale organisaties

Het Oranje Fonds start een nieuw tweejarig programma: Kracht van Sport. Hiermee geeft het Fonds een impuls aan de sociale functie van sport. Vanaf vandaag is het Oranje Fonds op zoek naar 25 coalities van lokale organisaties. Met inhoudelijke en financiële steun van het Fonds gaan zij zich hard maken om met sport een duurzame bijdrage te leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij. Coalities kunnen zich tot 1 november 2013 aanmelden.

Sport brengt mensen samen en laat mensen deelnemen aan de maatschappij. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: “Samen sporten kan veel teweeg brengen. Het is een krachtig middel voor versterking van samenhang in buurten, het bevorderen van actief burgerschap of het stimuleren van contact tussen groepen mensen die elkaar anders niet zo snel tegenkomen. Met Kracht van Sport ondersteunt het Oranje Fonds lokale partijen, met elk hun eigen expertise en achterban, om ijzersterke en duurzame samenwerkingsverbanden te smeden. Samen profiteren we zo maximaal van sport als sociaal bindmiddel.”

Het Oranje Fonds is voor het tweejarige traject van Kracht van Sport op zoek naar 25 coalities van lokale organisaties. Minstens één van de coalitiepartners dient een sportvereniging te zijn. De deelnemende coalities krijgen inhoudelijke ondersteuning bij het ontwikkelen van het initiatief, komen in contact met experts en delen ervaringen met organisaties met soortgelijke initiatieven. Ten slotte kunnen zij rekenen op een financiële bijdrage van maximaal 50.000 euro per jaar. Op 16, 17, 23 en 24 september organiseert het Oranje Fonds op diverse locaties in het land voorlichtingsbijeenkomsten voor geïnteresseerde organisaties.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Laat wat van je horen

*