29 september 2021

Open dag St. Anna Zorggroep

In het kader van de landelijke Open dag van de Zorg op zaterdag 16 maart aanstaande, opent het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop zijn deuren voor belangstellenden tussen 10 en 16 uur. Ook de woonzorgcentra van Ananz, medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en het St. Anna Ziekenhuis locatie Eindhoven zijn op deze dag in Geldrop vertegenwoordigd.

De bezoeker ontvangt een uitgebreid aanbod aan zorggerelateerde informatie, demonstraties en activiteiten. Verschillende deuren gaan open, die normaliter gesloten blijven. Zo kan er een kijkje worden genomen in de nieuwe reiniging- en desinfectieruimte, het laboratorium en de technische ruimte. Er vinden ook verschillende demonstraties plaats. Zoals een demonstratie met medewerking van LOTUS-slachtoffers die laat zien wat er gebeurt in een ziekenhuis, als zich een incident heeft voorgedaan, een demonstratie van een kijkoperatie in een baarmoeder en van het toedienen van een hartmassage.

Kinderstempelkaart
Voor de jonge bezoekers zijn diverse activiteiten opgezet. Kinderen kunnen met hun pop of knuffel naar de afdeling radiologie om een röntgenfoto te laten maken en deze te laten onderzoeken door de dokter, leren hechten, een tube vullen met crème, PSV Phoxy ontmoeten en nog veel meer! Er is een speciale kinderstempelkaart ontwikkeld; bij elke kinderactiviteit kan een stempel verkregen worden. Een volle stempelkaart levert een mooie prijs op.

Fototentoonstelling
Tijdens de open dag is de fototentoonstelling ‘St. Anna Ziekenhuis 1931-2000’ te bezichtigen in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Fotomateriaal is aangereikt door (oud-)collega’s en mensen uit de regio. Ook worden tv-beelden getoond uit het archief van de oude ziekenhuisomroep Studio 4. De tentoonstelling loopt tot 1 mei 2013.
Ananz verzorgt een uitgebreide presentatie over wonen-welzijn-zorg binnen haar vier woonzorgcentra, alsook over het nieuwe Geriatrische expertisecentrum. TopSupport informeert bezoekers onder meer over het uitgebreide aanbod aan beweegprogramma’s. Belangstellenden kunnen ook actief een ‘route fysiek’ afleggen om na te gaan hoe het is gesteld met hun fysieke gezondheid als BMI en bloeddruk.
Kijk opwww.st-anna.nl/opendag voor het volledige programma.

Laat wat van je horen

*