23 oktober 2021

Ontdekkingstocht door Van Abbemuseum

EINDHOVEN – Ga mee naar de Zomercollectie voor een ontdekkingstocht voor de hele familie!

Deze zomer gaan families op ontdekkingstocht in het Van Abbemuseum. Kunst kijken, leuke opdrachten, een drankje met wat lekkers in het museumcafé én een verrassing: het zit allemaal in het Zomercollectie arrangement. De opdrachten in het doeboekje leiden hen door de collectietentoonstelling

Er was eens… De collectie nu. Hier vinden ze meer dan 600 bijzondere kunstwerken en archiefstukken. Ze zien schilderijen van grote namen als Picasso, Mondriaan en Chagall, maar ontdekken ook heel veel nieuwe en spannende kunstwerken.
Brandt de zon of regent het pijpenstelen? Geen probleem, vanaf 1 juli tot en met 31 augustus kun je in het Van Abbemuseum terecht voor het Zomercollectie arrangement.

Het Zomercollectie arrangement
– Entree Van Abbemuseum
– Het Kevertje Kuso familie doeboekje
– Koffie / thee (volwassenen) of een glaasje fris (kinderen) met iets lekkers in museumcafé Karel I
– Een leuke verrassing.

Tarieven Zomercollectie arrangement
Familiearrangement (max. 2 volwassenen en 3 kinderen tot 18 jaar) €27,50
Volwassenen €12 pp
Kinderen t/m 12 jaar €2,50 pp
Jongeren t/m 18 jaar, studenten, CJP, Stadspashouders gemeente Eindhoven €9 pp
Museumkaart, Rembrandtkaart, Vrienden van het Van Abbemuseum €4 p.p.
Kijk voor meer informatie op zomercollectie.vanabbemuseum.nl

Overige activiteiten tijdens de zomervakantie
Naast het Zomercollectie arrangement organiseert het Van Abbemuseum in de zomermaanden ook een aantal activiteiten voor jong
en oud:
Theaterrondleiding Er was eens… De collectie nu
Er gebeuren wonderlijke zaken in de theaterrondleiding voor de hele familie door de collectietentoonstelling Er was eens… De collectie nu. Een vergeten en stoffig schilderij breekt uit haar lijst om in het museum op ontdekkingstocht te gaan. Deze excentrieke H.H. van Abbe, een ver familielid van Henri van Abbe (de oprichter van het museum), gaat op zoek naar een eigen plekje aan de muur. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een hele nieuwe wereld van kunstwerken. Onbegrijpelijke vormen,
verrassende kleuren en beelden vertellen haar steeds een ander verhaal. Waar soms heel wat om te hi ha lachen valt…
Zondag 6 en 20 juli, 24 en 31 augustus, 13.00 uur.
Kosten: €3,- p.p., kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.
Inschrijven via vanabbemuseum.nl.

Kinderkunstclub – Ieder kind een kunstenaar!
Kinderen tussen 6 en 10 jaar die het leuk vinden om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf aan de slag te gaan, zijn tijdens de zomervakantie van harte welkom bij de Kinderkunstclub. Als ze hun fantasie de vrije loop laten gaan, ontdekken ze dat er in hen ook een echte kunstenaar schuilt!
Zaterdag 5 en 12 juli, vrijdag 18 juli, donderdag 21 augustus, zaterdag 30 augustus, 14.00 – 16.00 uur (elke keer is er een ander onderwerp).
Kosten: € 6,- per kind.
Inschrijven via vanabbemuseum.nl.

Luisterroute
Ook in de zomermaanden neemt theatermaker Lucas de Man bezoekers in de luisterroute mee op een reis vol beelden, stemmen en geluiden. Met zijn persoonlijke verhaal geeft hij in een uur een verrassende impressie van het Van Abbemuseum. De luisterroute is voor €2,50 te koop bij de kassa of download voor €1,79 de app in de App Store of Play Store (eigen koptelefoon nodig).

Van Abbemuseum
Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2700 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling.
Vragen op het gebied van kunst en samenleving stelt het museum op een experimentele manier aan de orde. Openheid, gastvrijheid en kennisuitwisseling zijn voor het Van Abbemuseum van belang, en we prikkelen onszelf en bezoekers om over onderwerpen na te denken. Bijvoorbeeld over de rol van de collectie als cultureel ‘geheugen’, of over het museum als publieke ruimte. Door internationale samenwerking en uitwisseling is het Van Abbemuseum bovendien een plaats waar creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

Van Abbemuseum,
Bilderdijklaan 10, Eindhoven.
www.vanabbemuseum.nl
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 11.00–17.00 uur.
Op iedere eerste donderdag van de maand is het museum geopend tot 21.00 uur.

Laat wat van je horen

*