23 maart 2023

Ontdek het gemak van de computer met een cursus van de KBO

Leerzame cursussen bij de KBO

Leerzame cursussen bij de KBO

Ook komend najaar organiseert de KBO weer computercursussen. De cursussen beginnen eind september en omvatten 8 dagdelen aan lessen en vinden plaats op een ochtend of middag op maandag en/of donderdagmorgen. De planning is afhankelijk van de aanmeldingen. U krijgt na aanmelding en afronding van de planning van  bericht over data en tijdstippen. De cursussen worden gegeven in lokaal 1.06 van ’t Perron.  Wij beschikken over een aantal laptops, dus u hoeft zelf geen apparatuur mee te nemen.  Door een verhoging van de gemeentelijke subsidie zijn de kosten ten opzichte van vorig jaar gedaald. Voor de onderstaande cursussen zijn de kosten voor KBO-leden 60 euro en voor niet leden 80 euro per cursus. Bij voldoende belangstelling kunt u aan onderstaande cursussen deelnemen.

Basiscursus Excel
Met het programma Excel kunt u allerlei zaken bijhouden: de kosten van een vakantie, uw huishoudbudget, kosten verbouwing, meterstanden, maken en bijhouden adressenbestand, afdrukken etiketten en het maken en bijhouden van tabellen. Het is van oorsprong een rekenprogramma voor bedrijven, maar voor mensen thuis is er ook veel uit te halen.

Excel is een rekenprogramma uit de stal van Microsoft. Het is onderdeel van het pakket Office, waar Word ook in zit. Excel is bedoeld om  allerlei gegevens met getallen bij te houden. Denk aan uw administratie, uw huishoudboekje of een begroting voor een vakantie. ‘Onbekend maakt onbemind’ is een uitspraak die van toepassing is op Excel. Veel mensen kennen het niet en daarom maken ze er geen gebruik van. Toch, als u de eerste horde eenmaal hebt genomen, kunt u er veel plezier van hebben. Voor deze cursus dient u over  basisvaardigheden van het omgaan met de computer te bezitten.

Computercursus voor beginners
U wordt wegwijs gemaakt in het besturingssysteem Windows 7. U leert stap voor stap kennismaken met de computer. Daarnaast leert u ook de belangrijkste vaardigheden van het tekstverwerkingsprogramma Word-pad.

Internet en e-mail
Het doel van deze cursus is om u vertrouwd te maken met internet en e-mail. In deze cursus leert u het surfen op internet, het werken met zoekmachines en de vele facetten van e-mail. Voor deze cursus dient u al wel de basisvaardigheden van het omgaan met de computer te bezitten.

Aanmelden voor 15 augustus a.s. bij Frans Thijs, tel. 2262469 of Ben Odijk, tel. 2265359.

Laat wat van je horen

*