17 mei 2021

Nog meer verdachte grondtransacties Nuenen

De gemeente Nuenen is mogelijk bij in totaal 13 grondaankopen benadeeld voor een bedrag tussen 5 en 7 miljoen euro. De gemeente heeft dat vrijdag bekendgemaakt over de inventarisatie van een integriteitsonderzoek.

Verschillende taxaties
De gemeente gaf vorig jaar opdracht voor het onderzoek nadat bij een aankoop twee verschillende taxaties werden ontdekt. Eerder werd nog uitgegaan van vijf verdachte transacties met een verschil van 4,7 miljoen tussen de originele taxaties en betaalde bedragen.

13 dossiers
Nu is ontdekt dat in 13 dossiers de taxaties die de gemeente heeft, afwijken van de originele rapporten van de taxateur, staat in een verklaring van de gemeente. ,,De omvang is nu redelijk in beeld,” zei een gemeentewoordvoerster vrijdag.

Topambtenaar geschorst
Het integriteitsonderzoek gaat door en wordt vermoedelijk in mei afgerond. Een van de vragen is of politici en ambtenaren op de hoogte waren. Naar aanleiding van de eerste berichten werd in in december al een topambtenaar geschorst, bevestigde de gemeente vrijdag.
Burgemeester Maarten Houben wil nog niet vooruitlopen op de uitkomsten van het verdere onderzoek: ,,De ernst van de vermoedens vereist maximale zorgvuldigheid. Het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken.”

Bron: BB

Laat wat van je horen

*