16 augustus 2022

Muziekfeesten De Heerlijkheid Sterksel

sdd

Slagwerk ensemble de Heerlijkheid tijdens het slagwerkfestival in 2012

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni zijn de traditionele muziekfeesten van Muziekvereniging De Heerlijkheid uit Sterksel. De locatie is weer de feesttent op het kerkplein. Lees het programma.

Op zaterdag 22 juni is er een slagwerkfestival.Alle muzikanten zijn om 19.30 aanwezig en het festival begint om 19.45 uur met een optreden van het slagwerkensemble De Heerlijkheid uit Sterksel, gevolgd door de grote Braziliaanse Percussieband LOOdS 35 uit Tilburg, hierna treden de jeugdslagwerkers van de Heerlijkheid op. Na de korte pauze komen de slagwerkers van Nicasius uit Heeze in actie en gaat de Braziliaanse Percussiegroep LOOdS 35 het festival afsluiten. Een publieksjury van acht personen wijst vervolgens de winnende slagwerkgroep aan, er wordt gejureerd op het maken van zuiver slagwerk en op het showelement. De slagwerkgroep met de meeste punten mag de Han van de Vleutenwisseltrofee in ontvangst nemen. Aansluitend zorgt Mark de Louw voor de muzikale omlijsting. Middels het Rad van Avontuur zijn op deze avond diverse malen heerlijke prijzen te winnen.

Op zondag 23 juni worden vanaf 13.45 uur het Di-Fanfarepromsconcert gehouden. Dit jaar verlenen Harmonie Sint Cecilia uit Hamont, fanfare De Heerlijkheid uit Sterksel en het grote gemengd koor DA Capo uit Ittervoort hun medewerking aan dit concert. Ook treden diverse solisten op. De afsluiting van dit concert vindt plaats door de drie bovenstaande groepen gezamenlijk. Hierna de uitslag van de loterij. De entree is beide dagen gratis.
Roland van der Linden, Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel

 

Laat wat van je horen

*