16 augustus 2022

Muziek in de Wijk 2012 met vijf nieuwe acts

Jan van de Broek

Jan van de Broek

Voor de zesde keer is op 7 april Muziek in de Wijk in Heeze zich horen in zeven huiskamers, verspreid over de Nieuwe Hoeven en de Weibossen. Er hebben zich 12 verschillende deelnemers aangemeld en allen hopen zij op veel belangstelling en veel bezoekers! Naast de deelnemers van het eerste uur, zoals Volksmuziekgroep OZO, componerend toetsenist Lex Crijns en blokfluitensemble Quadruplum, zijn er ook vijf nieuwe acts: Het Dommelsch Trio, Diana Sonnenschein, Timo & Friends, Multi(f)vocaal en 2 jonge blokfluitspelende meiden Janne Brugmans en Thandi Bosmans.

Kees Smedema brengt samen met pianiste Kirstine Sturkenboom een programma met liederen van Jules de Corte. Hierna haast Kirstine zich naar de Weibossen om samen met Ine Troelstra op viool een romance van Bruch te spelen. En ook Ines leerlingen laten weer van zich horen. Jan van de Broek, pianist uit Heeze, speelt Franse muziek uit begin 20e eeuw op zijn vleugel.

Nieuwkomers
Het Dommelsch Trio speelt met twee klarinetten en een basklarinet. Ze spelen naast Mozart en Beethoven ook Satie en Joplin. Diana Sonnenschein studeert blokfluit aan de Schumannacademie. Ze speelt een sonate van Loeillet en ook nog Clementi op piano. Het zevenkoppige vrouwenkoor Multi(f)vocaal zingt a-capella, van opera tot verstilde ballades en jazzy swing. Tot slot spelen Timo & Friends hardrock op electrische gitaar, basgitaar en drums in een soort openbare repetitie, want zij zijn nog op zoek naar een zanger. Bekijk het volledige programma.

Alle concertjes duren 20 minuten, erna is altijd een pauze van 10 minuten om naar een volgende huiskamer te lopen of te fietsen. In iedere huiskamer staat thee, koffie of iets fris klaar voor de bezoekers. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Laat wat van je horen

*