14 juni 2021

Multi(f)vocaal in de Schoenendoos

HEEZE – In 2005 startte Loekie Ruissen met twee andere vrouwen een zanggroep. Zij arrangeert en bewerkt bestaande nummers voor ‘Multi(f)vocaal’. De groep groeide uit tot een stevige eenheid van acht vrouwen die op goed niveau vierstemmige a capella muziek brengt.
‘Multi(f)vocaal’ beschikt over een bijzonder repertoire. Een lied uit een opera, een swingend nummer uit de jaren ‘30 en ’40, iets van Paul Simon of Sinead O’Connor. Verstilde ballad, jazzy swing of zwoele song: ‘Multi(f)vocaal’ zingt het en gaat altijd voor een enthousiaste performance.

Multi(f)vocaal?: De acht vrouwen zingen vierstemmig = multi-vocaal. Om de bladmuziek te kunnen lezen gebruiken enkelen brillen/lenzen, al dan niet multi-focaal. De groep heeft in 2016 tijdens het festival Muziek de de Wijk in de Schoenendoos opgetreden. Dat was een groot succes dus we zijn blij dat ze nogmaals naar Heeze komen.

Voor 16 maart is een gevarieerd programma samengesteld: een verstilde melodie met een in het Engels vertaalde tekst die indianen rondom hun kampvuur zongen (sluit je ogen en je bent erbij). Engelstalige up tempo nummers; over hoe goed een mens zich kan voelen door de simpelste zaken in het leven en over hoe moeilijk het is voor mensen – en dus ook voor tekstschrijvers – om duidelijk te maken dat je simpelweg van elkaar houdt. Dan nog een hoopvol lied van de King’s Singers, een grappig liedje in het Duits van Nina Hagen, enkele mooie ballads en een aantal swingende nummers in Broadway stijl.

Start: 20:00. Inloop met gratis koffie en thee vanaf 19:30. Entree: 10 euro.
Bekijk hier een video-impressie van hun vorige optreden in de Schoenendoos:
https://www.youtube.com/watch?v=VgBuO3YlGDo
Reserveer a.u.b. via dit e-mailadres: schoenendoospost@gmail.com. Meer info op http://deschoenendoos.nl/

Laat wat van je horen

*