3 februari 2023

Moedertjelief

HEEZE – Volksopera ‘Moedertjelief’ op zondag 7 april in ’t Perron in Heeze.

Volksopera (c) Jan Verest

Volksopera Moedertjelief (c) Jan Verest

Impressie van een bezoeker
“Om half vier, een half uur voor aanvang was het al druk in de grote zaal van het Perron. Bezoekers zochten, met of zonder drankje, de stoelen op om verzekerd te zijn van een goede plaats bij een bijzonder spektakel, een volksopera als  muzikaal sluitstuk van Muziek in de Wijk.
Muzikanten van het orkest stemden hun instrument, achter het gesloten toneeldoek was nog volop activiteit om alles in gereedheid te brengen voor de voorstelling.
Een voorstelling met muziek door het orkest ‘uit de wijk’, zang door solisten en een koor. Dit alles als ondersteuning van het verhaal Moedertjelief. De rode draad was de zoektocht van een dochter naar haar moeder, in verschillende fasen van haar leven. Een verhaal met een lach en een traan, zoals dat hoort bij een volksopera.
Dit alles werd ondersteund door projectie van beelden, die op verschillende locaties in Heeze staan: een goede vondst.
Het was geweldig hoe deze opera, gratis aangeboden aan alle bezoekers, helemaal door vrijwilligers ‘uit de wijk’ is geproduceerd en uitgevoerd. Na afloop was er een verdiend hartelijk applaus, iedereen was enthousiast.
En zoals wethouder Jan de Bruijn in zijn slotwoord aangaf: Deze volksopera was dan wel het einde van vele jaren Muziek in de Wijk, in een Volksopera is een onverwachte wending in het verhaal altijd mogelijk, dus wie weet…….. ”

 

Laat wat van je horen

*