29 november 2022

Mantelzorg Verwen Menu 2019

cordaad welzijngemeente Heeze-LeendeHEEZE – LEENDE – Elk jaar wil de Gemeente Heeze-Leende haar waardering laten blijken voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Om een grote groep mantelzorgers te bereiken met de gemeentelijke mantelzorgwaardering, is ook dit jaar gekozen voor het Mantelzorg Verwen Menu. Ook jonge mantelzorgers mogen zich opgeven en een keuze maken.
Zij die mantelzorg ontvangen kunnen hun mantelzorger(s) attenderen op het opgeven voor deze attentie.
Wat is een mantelzorger?
Een mantelzorger geeft hulp aan een hulpbehoevende uit zijn directe omgeving, waarbij de zorg rechtstreeks voortvloeit uit de sociale relatie.  Het gaat om zorg die de gebruikelijke zorg overstijgt, bijvoorbeeld persoonlijke zorg die langer dan drie maanden duurt, ondersteunende begeleiding die intensiever is dan normaal.
Dit jaar extra aandacht voor de jonge mantelzorger!
Wat is een jonge mantelzorger?
Wanneer jongeren opgroeien met een chronisch (lichamelijk en/of psychisch) ziek, (verstandelijk) gehandicapt of verslaafd gezinslid waar zij voor zorgen of zorgen om hebben, dan spreek je van jonge mantelzorgers.
Herken jij jezelf of iemand anders hierin dan kun je deze persoon attenderen op deze attentie. Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl . Aanmelden kan tot 27 oktober.
Speciaal voor de jonge mantelzorger zal er op zaterdag 9 november vanaf 19:00 een film gedraaid worden in ’t Perron. Voor de film begint zal de waarderingsbon uitgereikt worden.
Let op: ben je al geregistreerd als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende dan komt de attentie automatisch naar je toe.
Heb je verder nog vragen? Dan kun je op maandag, dinsdag en donderdag terecht bij Björn Roos van het Steunpunt Mantelzorg van Cordaad Welzijn in ’t Perron in Heeze.
Per email: steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of bel gerust naar 06-51861354.

Laat wat van je horen

*