1 december 2021

Maak kennis met prinsenpaar ut Lind: Prins Jan-Willem dun Urste en Prinses Robyn

LIND / LEENDE / BLAOSDONK – Op zaterdag 2 januari 2016 hield carnavalsvereniging De Lindse Blaos het jaarlijkse Prinsenbal. Om 22.11 uur werd er afscheid genomen van Prins Marc dun Urste en Prinses Marieke die terugkeken op een fantastisch en onvergetelijk seizoen.
Vervolgens was een goed gevuld Blaospaleis De Meent rond de klok van 23.11 uur getuige van een spectaculaire opkomst van de nieuwe Prins Carnaval van Blaosdonk. Na een spannende show in de stijl van “Back to the Future”, waarbij achtereenvolgens de ex-prinsen Jac dun Twidde (1999-2000), Wim dun Derde (2002-2003) en Lars dun Urste (2008-2009) het podium betraden, werd uiteindelijk het grote geheim van Blaosdonk aan iedereen onthuld: de 55e Prins van Blaosdonk is Prins Jan-Willem dun Urste en Prinses Robyn. Zij zwaaien in jubileumjaar 2016 de scepter over Blaosdonk onder het motto: “Al 55 jaor hebbe we in Blaosdonk fist en plezier, want nergens is de carnaval zo sgôn as hier!”.
Na de nodige felicitaties, plichtplegingen en uitreiking van de eerste onderscheidingen werd ook de winnaar van het Prinsraoje bekend gemaakt. Uit de goede oplossingen werd de naam van Koen Lommerse getrokken en werd hij onderscheiden met de Kruuk van Lind.
Tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe Prins is ook carnavalskrant D’n Blaospieper verschenen. Deze kleurrijke carnavalskrant werd op zondag 3 januari in Leende en Leenderstrijp gratis huis-aan-huis verspreid.
Het nieuwe Prinsenpaar recipieerde op zondag 10 januari in Blaospaleis De Meent.

Prins Jan-Willem en Prinses Robyn

Prins Jan-Willem en Prinses Robyn

Prins Jan-Willem dun Urste en Prinses Robyn gaan door het leven als Jan-Willem Reiling (31 jaar) en Robyn Holland (24 jaar). Zij wonen sinds 2015 aan de Oostrikkerstraat in Leende. Prins Jan-Willem dun Urste is in het dagelijks leven medewerker van de Provincie Noord-Brabant. Prinses Robyn, van Engelse komaf, is werkzaam als advocaat bij Hermanides Advocaten in Eindhoven.
Prins Jan-Willem dun Urste en Prinses Robyn zijn geen onbekenden voor carnavalsvereniging De Lindse Blaos. Sinds het carnavalsseizoen 2010-2011 maken zij deel uit van de Raad van Elf en zijn zij actief in de commissies Tonpraoten, Dweile onder dun Tôrre, Receptie en Jeugd. Daarnaast is de kersverse Prins voorzitter van de commissie die het 55-jarig jubileum, wat op 20, 21 en 22 mei 2016 groots wordt gevierd, voorbereid. Voordat zij lid werden van de Raad van Elf was het Prinsenpaar al actief bij het Tonpraoten (en daar is de vonk tussen Prins en Prinses in 2008 ook overgeslagen): Prinses Robyn bij het showballet en Prins Jan-Willem dun Urste als tonpraoter en de laatste jaren als ceremoniemeester.
Naast carnaval hebben Prins en Prinses ook andere hobby’s. Beiden zijn zij, buiten het carnavalsseizoen, graag op de lange latten in de wintersportgebieden te vinden. Prins Jan-Willem dun Urste is lid van voetbalvereniging DOSL, tennist en kookt graag en is ook regelmatig gelegenheids-presentator bij andere activiteiten. Prinses Robyn speelt graag piano en danst en bakt graag.

Laat wat van je horen

*