20 september 2021

KWF neemt afscheid van coördinator mevrouw Van Asten

Mevrouw Maria van Asten - Derks neemt na ruim 25 jaar afscheid bij KWF

Mevrouw Maria van Asten – Derks neemt na ruim 25 jaar afscheid bij KWF

HEEZE – Afgelopen week werd mevrouw Maria van Asten – Derks in het zonnetje gezet door KWF tijdens een ‘aangeklede presentatie’. De gasten, familie van mevrouw van Asten en collectanten van KWF, kregen koffie en vlaai aangeboden. Uitleg werd gegeven over KWF, de inkomsten en bestedingen. Dat 1 op de 3 mensen met kanker te maken krijgt in zijn of haar leven, maar ook het feit dat bij de oprichting van KWF in 1949, 5 jaar na de diagnose kanker nog slechts 25 % van de patiënten in leven was. Nu is, 5 jaar na diagnose kanker, 62 % nog in leven. Een flinke vooruitgang. “Maar we gaan ervoor dat kanker niet meer dodelijk is. Samen komen we steeds dichter bij de dag dat we niet aan kanker hoeven te overlijden. Dat is ons streven binnen KWF. Wij zetten ons in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven”, aldus de aanwezige regio coördinator Snellen.

Mevrouw Van Asten heeft ruim 25 jaar de collecte georganiseerd en de laatste jaren ook de collectebussen bij uitvaarten verzorgd. In die jaren is er in totaal ruim €100.000 opgehaald in Heeze voor KWF Kankerbestrijding. Als dank was er een mooie bos bloemen en de blijvende blijk van waardering door het ontvangen beeldje “Man met Armenbus”.

KWF is één van de 18 Goede Doelen welke volgende week collecteren in Heeze. De functie van coördinator is overgedragen. De nieuwe coördinator heeft kennis gemaakt met de aanwezigen en haar verhaal verteld waarom ze zich voor KWF wil inzetten.

Laat wat van je horen

*