4 februari 2023

KunstSmullen 2016 daagt kunstenaars uit met thema Verwondering

Lees in de slotgracht (c) foto margot van den boer

Verwonder wat je leest in de slotgracht
(c) foto margot van den boer

HEEZE – Kunstenaars uit Heeze en wijde omgeving worden uitgenodigd hun ideeën of ontwerpen in te dienen voor de derde editie van het evenement KunstSmullen in Heeze.

KunstSmullen combineert het bijzondere van kunst met het lekkere van culinaire kunstwerkjes tot een feest voor de zintuigen. Het is een initiatief van de stichting Kunst & Cultuur Heeze-Leende, Kasteel Heeze en een aantal galerieën, horeca-bedrijven en middenstanders.

Dit jaar speelt KunstSmullen zich af van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 30 oktober, met op vrijdagavond 7 oktober een spectaculaire opening langs de oprijlaan tussen de Kapelstraat en Kasteel Heeze.

Evenals in 2014 en 2015 wordt een kunstwandeling uitgezet vanaf de Kapelstraat, door een stukje bos en verder langs de oprijlaan in de richting van en rondom het kasteel en terug over de Boschlaan: de Kunstroute. In 2015 vielen op deze route meer dan 50 zeer diverse kunstwerken te bewonderen; dit jaar moeten het er ongeveer net zo veel worden.

Het kunstthema voor dit jaar is Verwondering. De organisatie verwacht dat dit thema uitdaagt tot fraaie creaties, die het waard zijn door veel mensen, jong en oud, te worden bewonderd. In 2015 hebben duizenden mensen de toen Land Art genoemde route bezocht. Daarnaast kunnen uiteraard ook de galerieën, horeca-ondernemers en winkeliers zich door dit thema laten inspireren. Zoals voorwerpen, aanbiedingen en gerechtjes om verwonderd van te smullen.

Nieuw is dat de ideeën en ontwerpen voor de kunstroute worden beoordeeld door een onafhankelijke kwaliteitscommissie, bestaande uit drie ervaren en breed georiënteerde kunstenaars.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden, of nadere informatie verkrijgen bij beeldhouwer Sjef Cox in Heeze, email: beeldhouwer@sjefcox.nl.

Laat wat van je horen

*