27 januari 2023

Kritische vragen aan politici

Senioren voelen politici aan de tand

Senioren voelen politici aan de tand

Vrijdagmiddag 14 maart vond het verkiezingsdebat plaats dat georganiseerd was door  SeniorenBelangen. De lijsttrekkers van alle zes partijen waren present. Onderwerp van discussie waren vier belangrijke thema’s voor senioren.
Eerst konden de partijen zich voorstellen  en hun partijprogramma toelichten. Daarna kwam het onderwerp Wmo aan de orde, een thema dat bij elke partij hoog in het vaandel staat.
Er zijn grote wijzigingen in de zorg waarbij veel taken bij de gemeente worden neergelegd. Elke gemeente kan daar zelf  deels inhoud aan geven. Belangrijk is dan dat zij de mens centraal stellen en niet alleen naar geld kijken. Kritische vragen vanuit de zaal gaven de bezorgdheid weer van de senioren.
Na de pauze kwam burgerparticipatie ter sprake, waarbij werd benadrukt dat er veel kennis aanwezig is onder de mensen. De vraag lag op tafel hoe de partijen aankijken tegen het benutten van die kennis en vaardigheden en de mensen dus te betrekken bij de beleidsvorming.
Bij vragen uit de zaal brandde het laatste half uur de discussie los over diverse andere onderwerpen, waarbij de woonvisie en de woningbouw in De Bulders belangrijke onderwerpen bleken.
Voorzitter Carla Piscaer sloot de middag af met een oproep om in ieder geval te gaan stemmen op woensdag 19 maart. Zij reikte de sleutelbloem uit aan de politici, de sleutelbloem als symbool van de sleutel tot succes voor de komende verkiezingen en de komende vier jaar van gemeentepolitiek.

Meer info op www.sbheezeleende.nl

 

Reacties

  1. Ook LOKAAL Heeze-Leende heeft de belangen van onze senioren hoog in het vaandel staan.
    http://www.lokaal-heeze-leende.nl

Laat wat van je horen

*