27 september 2021

Kinderen de hei op: hakkers klaar? hakken maar!

Hakken en aanpakken; foto Ilse Jansen

Hakken en aanpakken; foto Ilse Jansen

HEEZE – Het begint een goede traditie te worden in de lente: het schoonmaken van de hei door kinderen uit onze gemeente. Op zondag 10 maart vragen we weer aan alle kinderen om de handen uit de mouwen te steken. We gaan dan boompjes uittrekken op de Strabrechtse heide. Het is van 10.00 uur tot 12.30 uur. We verzamelen bij de picknicktafel aan het eind van de Strabrechtse Dijk.

De Strabrechtse heide is een groot natuurgebied bij Heeze. Er leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien.
Daarom gaan we de heide schoon maken. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa’s, oma’s en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van de Natuurgroep van IVN Heeze-Leende zullen ons helpen zodat alles veilig gebeurt.
Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden. Voor aanmelden en voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong tel. 06 5470 5501 of via mail ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com.
We verzamelen om 09.50 uur bij de picknicktafel, de plaats waar we afgelopen jaren hebben gewerkt . Dit is aan het eind van de Strabrechtse Dijk, de weg vanaf het Strabrechtplein naar de heide. Omdat daar een beperkte parkeerruimte is, kun je ook de auto parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse). Vanaf die parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de picknicktafel.
Als je op de fiets komt dan volg je vanaf knooppunt 12 (Strabrecht) de weg naar de hei richting knooppunt 88.
Deelname is gratis, maar een bijdrage zou fijn zijn. Wij zorgen voor iets te drinken en ook wat lekkers. Voor meer informatie zie de website: www.ivn.nl/heeze-leende

Laat wat van je horen

*