27 september 2021

Kind onder Vuur

De Reizende tentoonstelling van het Rode kruis ‘Kind onder Vuur’ over kinderen in oorlogsgebieden, staat van 12 – 17 juni in de bibliotheek in Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling die leerlingen van groep zeven en acht van de basisscholen in Heeze – Leende –Sterksel bezoeken, op maandag 12 juni tot en met donderdag 16 juni tussen 8.45 -12.15 uur.

Op dinsdag 13 juni en woensdag 14 juni van 13.30 -15.30 uur is de tentoonstelling door belangstellenden te bezoeken.

Kinder onder Vuur
De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah’s huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten ‘s nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken.

Doel is om scholieren zo meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor de leeftijdsgenootjes dichterbij die uit oorlogen komen.

De rol van het Rode Kruis in oorlogsgebieden
Het Rode Kruis legt uit wat de organisatie doet om kinderen en hun ouders te helpen en te beschermen in oorlogsgebieden. Rode Kruisers over de hele wereld proberen continu strijdende partijen te herinneren aan de regels van oorlogsvoering, vastgelegd in het humanitair oorlogsrecht, zodat zoveel mogelijk menselijk leed bespaard blijft.

Laat wat van je horen

*