23 maart 2023

Kastelendag: 2e Pinksterdag

kasteel heeze (c) margot van den boer

kasteel heeze
(c) margot van den boer

HEEZE – Op maandag 5 juni – 2e Pinksterdag – is het weer de jaarlijkse Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar is: “Rondom Kasteel en Buitenplaats”.

Ook dit jaar doet Kasteel Heeze in Heeze weer mee; een van de laatste privé bewoonde kastelen in Nederland. De boeiende historie van het kasteel gaat terug tot de 12e eeuw.

Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom om deel te nemen aan rondleidingen, zowel in het kasteel (een verkorte rondleiding) als in de directe omgeving, waaronder een route rond de grachten. Ook zijn er activiteiten voor de kleintjes. Deze zijn uitgenodigd zich ‘in stijl’ te kleden. Ridders en jonkvrouwen dus.

Op de binnenpleinen zijn er diverse bezienswaardigheden, activiteiten en muziek. Kortom: een gevarieerd programma. Ook is er de mogelijkheid voor een hapje en drankje. Kasteelproducten zoals jam en honing zijn te koop.

Bezoekers worden verzocht te parkeren links en rechts in de bermen op de oprijlaan. Huisdieren zijn niet toegestaan. Het bewoonde deel van het kasteel is helaas niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.
Toegang tot de binnenpleinen is gratis. Binnenrondleidingen: € 6, = en € 3, = voor kinderen van 4 t/m 12. Buitenrondleidingen: € 4, = en € 2, = voor kinderen van 4 t/m 12. Huifkartochtje: € 2, = en € 1, = voor kinderen van 4 t/m 12.
Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het kasteel en www.dagvanhetkasteel.nl

Laat wat van je horen

*