23 oktober 2021

Jubileum Bloem & Tuin

 

Gertie aan het bloembinden

Gertie aan het bloembinden

HEEZE – NUENEN – Bloem & Tuin wordt voor de 21e maal gehouden in Nuenen. Nog tot en met zondag 27 juli aanstaande. En is het warm? Geen probleem. U loopt veelal beschut onder de bomen!

 

Dit jaar staat Gertie van Lierop uit Heeze, van bloematelier Vinifera er voor de 10e maal. Gertie is Meesterbindster en zij maakt op Bloem & Tuin creaties om van te genieten. Gertie: “Ik begin met viniifera bloem tuin 180714-16 (15)een pot of stronk. Kijkende naar dit object bedenk ik ter plekke wat ik ermee wil gaan doen. Een hoog stuk? Een brede creatie? Of iets hangends? Vooraf weet ik eigenlijk nooit wat het gaat worden. Ik creeer door te zien. Het vormgeven komt voort uit de te gebruiken materialen.” Gertie maakt ook zelden identieke stukken. Alle werken kun je wel uniek noeme. Ze heeft oog voor detail en materialen. Je kunt zien dat bloembinden haar passie is! Gertie geeft ter plekke workshops. Vinifera is ook een bloematelier dat bekend staat om haar bijzondere bloem-, bruids- en viniifera bloem tuin 180714-16 (11)grafwerk.
“Onze stand heeft een winkeluitstraling en er kan gekocht of besteld worden. De creaties die ik elke dag weer maak zijn ook te koop. Wij zijn te vinden op stand 88, vlakbij een horeca plein.”

Een andere lokale ondernemer uit Heeze is Bart Rijpers. Hij laat ijzersculpturen zien uit eigen smederij. Te vinden op stand 116, vlak bij de in/uitgang.

Wat is er verder te zien
Bloemen, planten, tuinontwerpen, meubels en design; alles op tuingebied is te bewonderen op Bloem & Tuin in Nuenen. Onderweg komt u langs verschillende stands en modeltuinen.

Tuinen
Laat u verrassen bij het zien van de diverse modeltuinen en vijvers. Vraag advies, laat u inspireren voor uw eigen tuinontwerp en aanleg. De exposanten zullen u laten zien hoe u met creativiteit verbazingwekkende resultaten kunt boeken in uw eigen tuin.

Bloemen en Planten
Ook dit jaar zijn er diverse kwekers uit Europa die hun planten en hun kennis presenteren bij Bloem & Tuin. Deze internationale kwekers zijn ware specialisten op hun vakgebied.
Zo zijn er specialisten die alles weten over lavendels, buxussen, salvia’s, kruiden, hosta’s, siergrassen, rozen, kuipplanten, hortensia’s, Japanse esdoorns, palmen, bamboe, agapanthussen, wilgen, en nog veel meer.bloem tuin 180714-57 (1)

High Tech & Design
Dankzij nieuwe technologieën zijn er steeds meer activiteiten in uw tuin mogelijk, zoals internetten en tv kijken in uw jacuzzi of juist een strakke onderhoudsvrije tuin met automatische tuinsproeiers en verlichting op zonne-energie.
Daarnaast laat Bloem & Tuin zien hoe uw tuin met mooie kunst, strak design en tuinaccessoires de persoonlijkheid kan krijgen die bij u past.

De eetbare tuin
Nog steeds populair is de trend van vorig jaar; de eetbare tuin. Bloem & Tuin laat u zien hoe u groente, fruit en kruiden kunt kweken in uw eigen tuin. Dit is niet alleen ontspannend en leuk maar ook nog eens kostenbesparend.
Diverse kwekers laten zien welke eetbare planten en bloemen u kunt gebruiken om een diner spannender en smakelijker te maken.
En heeft u een balkon? Intratuin laat leuke oplossingen zien voor eetbare balkontuintjes.

bloem tuin 180714-57 (2)Buitenleven
Buiten is het nieuwe binnen. Niet alleen bij mooi weer, maar alle jaargetijden wordt het buitenleven steeds belangrijker. Tuinen worden met behulp van kacheltjes, fijne loungesets en moderne tuindecoraties omgetoverd tot schitterende paradijsjes.
Bloem & Tuin laat zien hoe werk, hobby en ontspanning in uw tuin samen kan komen.

Activiteiten voor kinderen
Voor gezinnen is Bloem & Tuin genieten, voor zowel jong als oud. Voor kinderen zijn er speelmogelijkheden, een leuke wandelroute en een leuke workshop.Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom.

 

Bereikbaarheid
Bloem & Tuin beschikt over een groot aantal toegangswegen en is met de auto, motor en (brom)fiets goed bereikbaar.viniifera bloem tuin 180714-16 (8)
Auto, motor, brom(fiets), fiets: Zodra u Nuenen binnenkomt, volgt u de borden ’Bloem & Tuin’. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig het evenemententerrein.
(Brom)fietsers kunnen kijken op de app van de anwb waar Bloem & Tuin plaatsvindt. Vervolgens klikt u op het kaartje en volgt u de instructies. Als u naar knooppunt 69 of 75 fietst, dan kunt u de wegbewijzering niet meer missen naar het evenement.

Een goede reis, en tot ziens bij Bloem & Tuin. Dagelijks open van 10.00 – 18.00 uur.

Laat wat van je horen

*