7 oktober 2022

Jubileum 15 jaar Galerie Kempro: Respect voor artiesten van eerste uur

 
STERKSEL – Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat Galerie Kempro zijn deuren opende. “In deze tentoonstelling blikken we terug. We tonen werk van kunstenaars die vijftien jaar geleden furore maakten. Hun kunst heeft de inspiratie gevormd voor het openen van de galerie. Dit werk is niet vaak meer te zien, toch heeft het nog niets aan kracht ingeboet. Met respect, trots en plezier tonen wij u werk van de mannen en vrouwen van het eerste uur.”
 
Volwassen selectie
Het naast Galerie Kempro gelegen atelier is actief vanaf 1994 en heeft vanaf uur U een gestage groei doorgemaakt naar wat het nu is: een werkplek voor mensen die met epilepsie  en een bijkomende handicap omgaan, doch creatief of ambachtelijk tot meer dan gemiddelde dingen in staat zijn. Door wel te onderscheiden maar niet te scheiden ontstaat voor mensen in het atelier de mogelijkheid om naadloos over te stappen van kunst naar ambacht en omgekeerd. Het levert werken op die zeer de moeite waard zijn. Een bezoekje aan kempro wordt dan ook  warm aanbevolen door mensen als Dieuwertje Blok, Willie van Bussel, Louis Derijks, Gerard Engels, Joke Maan, Wouter Stips, Peter Thoben, Paula Udondek, Jack Vreeke, Bas Westerweel en Rob de Wit.
 
Voortdurend respect
Deze tentoonstelling herhaalt werk van dezelfde kunstenaars als 15 jaar geleden, de eerste tentoonstelling van Galerie Kempro. Met hun werk begon het uiteindelijk voor wat betreft de galerie, dus verdienen ze het wel dat hun werk weer een keer in de galerie hangt. Helaas zijn de meesten er niet meer. Dat maakt ook dat hun werk minder in beeld komt. Het respect dat ze verdienen is er niet minder om en de kwaliteit van het werk evenmin. Vandaar dat we met respect voor de eerste generatie Kempro-kunstenaars deze tentoonstelling inrichten. Wees welkom op de tentoonstelling “Met respect”; te zien tot 2 juli. Openingstijden galerie zondag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Dr. Ruttenpark 10, 6029 TK Sterksel (GPS: Albertlaan 19). Tel. 040 22 79 121

 

Laat wat van je horen

*