17 september 2021

Informatieavond winterdepressie en mindfulness

Mindfulness helpt

Mindfulness kan helpen

Maandag 9 september 2013 organiseert het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop een informatieavond over winterdepressie en mindfulness. De psychiaters Van Lier en De Knijf, beiden verbonden aan het St. Anna Ziekenhuis, verzorgen de presentaties over winterdepressie en mindfulness. Aanvullend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint om 19.30 uur en sluit om 21.30 uur af met een drankje.

Winterdepressie en mindfulness
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 3 procent van de Nederlandse bevolking elk jaar met winterdepressie te maken krijgt. Depressies kunnen voorkomen en verminderd worden door het ontwikkelen van mindfulness. Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtgerichtheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Met behulp van aandachtsgerichte cognitieve therapie wordt geprobeerd negatieve gedachten te voorkomen.

Aanmelden
In verband met de organisatie van deze avond is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden. Dit kan bij patiëntenvoorlichting via of telefoonnummer 040 -286 4874 of via www.st-anna,nl/aanmelden-activiteiten, waar eveneens het volledige programma te vinden is.

Laat wat van je horen

*