23 maart 2023

In love, liefdesconcert van HVE en Joyim

HEEZE – Het Liefdesconcert wordt door het Heezer Vocaal Ensemble in samenwerking met zanggroep Joyim gegeven op zondag 28 januari in het kasteel te Heeze.

Op zondagmiddag 28 januari geven het Heezer Vocaal Ensemble (HVE) en zanggroep Joyim uit Geldrop een tweetal liefdesconcerten in het kasteel van Heeze. Een vervroegd Valentijnsconcert. Deze locatie leent zich uitstekend voor het thema van het concert. In een romantische omgeving draait het tijdens het concert om de liefde, beantwoord of onbeantwoord. Het HVE en Joyim benaderen dit thema in een eigen stijl, soms eigentijds, soms theatraal, soms eigenwijs.

Het HVE heeft een aantal werken op het programma dat niet onder één noemer is te vangen. Klassieke stukken, maar ook moderne madrigals en ballads. Zo zullen o.a. werken vertolkt worden van Peter Bird, Joseph Haydn, Henry Purcell, Dunkin Wedd, Jurriaan Andriessen, Don MacDonald en Norman Leyden. Een spannende en veelzijdige benadering van de liefde.
Zanggroep Joyim interpreteert het thema op hun eigen kenmerkende manier. Engelstalige nummers worden afgewisseld door Nederlandstalige.

Het Heezer Vocaal Ensemble is een enthousiaste groep van rond de 24 zangeressen en zangers uit Heeze en omgeving. Meestal concerteert het HVE tweemaal per jaar, a capella of met instrumentale begeleiding. Bij de repertoirekeuze ligt de nadruk op barok, maar ook andere perioden uit de muziekgeschiedenis komen aan bod. Wim Reijnders dirigeert het HVE sinds 2006. Hij besteedt veel aandacht aan koorklank, stemvorming en expressiviteit.

Zanggroep Joyim is al 40 jaar een energieke en jonge zanggroep bestaande uit 20 enthousiaste jonge vrouwen. Zij worden begeleid door een eigen band. Hun repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige nummers, die variëren van moderne popsongs en ballads tot kerk- en kerstliederen. Ze staan onder de bezielende leiding van Marian van Beek.

Dit bijzondere concert wordt deze middag tweemaal gegeven: van 14.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur.

Adres: Kasteel Heeze, Kapelstraat 25. De entree bedraagt € 5,–.
Voorverkoop van de kaartjes
Om kaartjes in de voorverkoop te bestellen, stuurt u een mailtje naar ptraverberne@gmail.com , met daarin op welke naam de kaartjes besteld worden, met hoeveel personen u komt en of u naar het concert wilt komen van 14.00 uur of van 16.00 uur.

U ontvangt per omgaande een bevestigende mail.

Laat wat van je horen

*