23 maart 2023

Het rijke roomse leven in Brabant 1900-1975 bij PVGE

René Bastiaanse

René Bastiaanse

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert vrijdag 15 april een lezing in Geldrop genaamd: Het rijke roomse leven in Brabant 1900-1975, door René Bastiaanse.

Bekend is René Bastiaanse vooral geworden door “De Wandeling”, het televisieprogramma van Omroep Brabant, waarin hij de kijker gedurende een half uur enthousiast maakt over bijzondere cultuuritems. Daarnaast verzorgde hij cultuur historische programma’s voor de Omroep Gelderland. René is momenteel directeur van het Brabantse Historische Informatie Centrum.
rijke roomse levenTav zijn lezing: Een goede kans dat u de laatste restjes van het rijke roomse leven in Brabant nog heeft meegemaakt: catechismus, eerste communie, schoolbiecht, misdienaren, processies. De devotie was duidelijk zichtbaar in het openbare leven. Maar het katholieke geloof had ook invloed op het privéleven, tot in de slaapkamer toe. De roomse leer keerde zich immers tegen alles wat naar onkuisheid zweemde.
Een lezing over de katholieke seksuele moraal en de gevolgen daarvan voor de economische en sociale ontwikkeling van de Brabantse samenleving.
Pittige stof, enkel voor volwassenen. 

Aanvang 14.00 uur in Wijkcentrum de Dreef in Geldrop,  Willem Barentszweg 69, 5665 VA Geldrop, Tel  040 285 68 44.
Zaal open 13:30.

De toegang bedraagt € 3,- incl. een welkomstdrankje. PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende leden gratis. Graag vooraf aanmelden bij Max van Hofweegen, telefoon 040-2263334 E-mail: MaxvHofweegen@Gmail.com

Laat wat van je horen

*