29 november 2022

Heeze pakt met 9 spelers toch nog 3 punten

Wedstrijdverslag zondag 22 september 2019.
logo_rksvheeze
Heeze sleept overwinning weg voor de poort van de hel.
Het leek erop dat de thuisploeg nog niet goed bij de les was, want al in de 3e minuut kwam Deurne op een 0-1 voorsprong. Een aanval over een paar schijven werd door Anton Loverbos succesvol afgerond.
Gelukkig liet het antwoord van Heeze niet lang op zich wachten. Vijf minuten later belandde bij een aanval de bal bij Rens van de Kerkhof, die een voorzet gaf, welke door Noud Doezé werd binnen gewerkt: 1-1.
Langzaam kreeg de thuisclub het betere van het spel. En dat resulteerde weer binnen vijf minuten naar een verdere uitbouw van de voorsprong. In de 22e minuut was het Steven van Dijk die met een afstandsschot via de linkerpaal de voorsprong van 2-1 op het scorebord bracht. Vijf minuten later kreeg Tom Derkx bij de middellijn de bal toegespeeld. Hij zag dat de doelman ver voor zijn hok stond en met een harde boogbal deponeerde hij de bal net onder de lat in het doel: 3-1. Twee wonderschone doelpunten.
Heeze kon deze stand makkelijk tot de rust handhaven.
Na de thee begon de tweede helft bijna hetzelfde als de eerste. In de 50e minuut leek het of de verdediging van de thuisclub even niet oplette. Thijs Matheij kreeg een vrije schietkans en benutte deze goed toen hij de bal onhoudbaar voor de Heezer doelman tegen de touwen schoot: 3-2.
En toen twee spelers van Heeze met 2x geel en 1x rood van het veld af moesten leken ze klaar voor de slachtbank. Met hangen en wurgen hielden ze echter stand en na 5 minuten extra tijd konden de mannen van Heeze toch juichen met de eerste drie punten van het nieuwe seizoen. Ze kunnen maar binnen zijn.
RKSV Heeze 1 – Deurne 1     3-2
Scoreverloop:
3e minuut Ànton Loverbos 0-1
8e minuut Noud Doezé  1-1
22e minuut Steven van Dijk 2-1
27e minuut Tom Derkx  3-1
51e minuut Thijs Matheij  3-2

Laat wat van je horen

*