4 februari 2023

Groepsexpo “Draadloos knooppunt” op het kasteel van Geldrop

GELDROP – HEEZE – Van zondag 6 maart t/m 24 april exposeren Adjan Broeders, Jos van der Donk, Nicole van Herpen en Marie-José van Bezeij in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Deze zeer gevarieerde maar vooral boeiende expositie bestaat uit een aantal prachtige sfeervolle werken van kunstenaars die zich op een bijzondere wijze lieten inspireren door de wereld om ons heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vier gedreven kunstenaars laten een gedeelte van hun werk zien op deze mooie Geldropse locatie. Naast olieverfschilderijen, pastel- en houtskooltekeningen worden ook beelden en sculpturen met verschillende thema’s geëxposeerd. Het kan niet anders of u komt in opperbeste stemming als u deze expositie bezoekt en ook nog kunt genieten van de uitnodigende sfeer van het kasteel en het landgoed daar omheen.

 

Jos van der Donk

Van der Donk heeft een fascinatie voor beweging. Tot in detail legt hij de essentie van een beweging vast in zijn gestileerde bronzen vrouwenfiguren. Vaak bestaan die uit twee figuren waarbij de onderlinge relatie en communicatie hem intrigeren. Daardoor worden zijn kunstwerken gekenmerkt door een uitgesproken kracht en elegantie.

In zijn verdere zoektocht naar beweging laat hij zich ook inspireren door zowel de mens als door paarden wat resulteert in het werken met een combinatie van messing-draad en plaat.

 

Nicole van Herpen

Haar olieverfschilderijen, pastel- en houtskooltekeningen zijn het beste te omschrijven als: abstract als het gaat om vlakverdeling en figuratief waarbij de expressieve of juist ingetogen houding van het mensenlichaam herkenbaar blijft. Met een minimale belijning wordt een krachtig figuur neergezet waarbij pastelkrijt de ingetogen, natuurlijke kleuren geeft zodat de nadruk gelegd kan worden op de uitgebeelde emotie zonder dat deze overheersend wordt.

Haar doeken van imposant groot formaat scheppen rust en harmonie aan de muur, “en dat is wat ik wil bereiken.” aldus van Herpen. www.nicolevanherpen.com

 

Adjan Broeders

Broeders laat zich inspireren door vrouwenfiguren en non-figuratieve vormen, waarbij mode en al wat hiermee samenhangt, een duidelijke stempel op haar werk drukken. Door het steeds veranderende modebeeld en de interpretatie hiervan ontstaat een grote diversiteit binnen haar werk. De toepassing van lagen en gemengde technieken geeft haar schilderijen steeds een andere dimensie waardoor diepte ontstaat maar waarbij de basis nooit verandert. Door dit aanbod van het diverse gebruik van vorm en kleur is in de loop der jaren een interessant oeuvre ontstaan, dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

 

Marie-José van Bezeij

van Bezeij heeft zich laten inspireren door de sculpturen van Egyptenaren, Grieken en Etrusken, waarin macht, liefde en schoonheid werden uitgedrukt. Ze hadden een sterke voorliefde voor de figuratie wat ook in het werk terug te vinden is. De meeste van haar beelden vertellen veel over menselijke eigenschappen, ze zijn soms mystiek, dan weer vertederend. Haar beelden hebben vaak een gepolijste huid waardoor ze rust uit stralen maar ze werkt ook met de combinatie van glad en behakt, wat weer een extra dimensie aan de steen geeft. Dit alles wordt ondersteund door de prachtige verschillende soorten marmer, kleuren en fossielen in de oermaterie, “en dat is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een mooi beeld te scheppen”, aldus Bezeij.

 

De expositie is te bezoeken t/m 24 april 2016 op elke donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats, zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

Laat wat van je horen

*