28 maart 2023

Goud voor Jasmijn Haag bij Brabantse Kampioenschappen

Parinaz (r) en Jasmijn in Den Haag

Parinaz (r) en Jasmijn in Den Haag

HEEZE – De 11 jarige Jasmijn Haag uit Heeze heeft afgelopen zondag de gouden medaille gewonnen bij de Brabantse kampioenschappen synchroonzwemmen in de categorie AGE I, voor meiden jonger dan 12 jaar. Dit kampioenschap bestond uit 2 wedstrijden, een techniekwedstrijd en een uitvoeringswedstijd welke afgelopen zondag in Roosendaal werd georganiseerd. Bij de techniekwedstijd werd Jasmijn tweede en daarmee plaatste ze zich met duetpartner Parinaz Verbocht voor hun duet bij de uitvoeringswedstrijd. Ze zwemmen dit duet pas sinds november. Bij de show een paar weken geleden was het nummer zelfs nog niet helemaal af, maar bij deze wedstrijd zwommen ze de sterren van de hemel en behaalden ze meer punten dan hun concurrentes uit Rosmalen die tweede werden. Het hele bad voor je tweetjes is best spannend, zeker als je een 15 koppige jury hebt die je beoordeeld op moeilijkheid, uitvoering als artistieke impressie, maar Jasmijn en Parinaz lieten zich niet van de wijs brengen en zwommen naar een hele mooie 100 punten en werden dus kampioen van Brabant!

De komende periode wordt het nummer nog verder geperfectioneerd zodat in mei deel genomen kan worden aan de landelijke interregiowedstrijd en in juni bij de nationale kampioenschappen.

Naast Jasmijn kwam ook Ymke Tolboom in actie, zij zwemt in het groepsnummer van de AGE II. Na een 9de plaats bij de techniekwedstrijd was er nu brons voor de 13 jarige zwemsters. Haar ploeg werd 3de achter het team van de Treffers en het gouden team van PSV dat eerste werd.

Ook de rest van de vereniging zwom naar volle tevredenheid van de trainsters en het Eindhovense publiek. Bij de soli in de AGE I was er ook nog zilver en goud en er was goud voor het AGE II duet. Als slot ging ook de juniorenploeg met een gouden medaille naar huis. Een geweldig weekend voor de synchroonzwemsters van het PSV Synchroteam uit Eindhoven met maar liefst 5 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons! Filmpjes en meer foto’s van deze wedstrijd zijn te zien via de facebookpagina van de vereniging www.facebook.com/psvsynchroteameindhoven

Laat wat van je horen

*