24 maart 2023

Glasvezel in het buitengebied: “Eindelijk”

HEEZE – LEENDE – De kogel is door de kerk: HSLnet gaat, bij 70 procent deelname, glasvezel aanleggen in buitengebied. 

HSLnet inventariseert momenteel de behoefte voor glasvezel onder bewoners van de buitengebieden. De eerste drukbezochte informatieavond hierover was op 8 november 2017 in Valentijn in Sterksel. Het enthousiasme onder de bezoekers was groot. Alle aanwezigen willen glasvezel. “Eindelijk”, was de stemming. 

“Buren die twijfelen, gaan we overhalen!”
HSLnet heeft de buitengebieden van Heeze-Leende in zogenaamde clusters verdeeld. HSLnet gaat vanaf maart 2018 glasvezel aanleggen vanaf 70 procent deelname per cluster. Als een cluster minder dan 70 procent haalt, kan dat cluster niet aangelegd worden. “Wij worden ambassadeurs voor HSLnet-glasvezel”, aldus de aanwezigen. “Buren die twijfelen, gaan we overhalen want glasvezel is de toekomst!”

De algemene reactie in Sterksel op de eerste informatieavond:
“Eindelijk krijgen we glasvezel. Wij gaan er keihard voor lobbyen dat iedereen in onze omgeving het wil.”
Ilse Lamers: “We hebben een eigen bedrijf en heel hard glasvezel nodig. Eindelijk gaat het ervan komen.” 
Robert van den Eertwegh: “Ik wil héél graag glasvezel en ga ook keihard lobbyen bij iedereen die twijfelt. Nú moet het er van komen. Ik zit nog op koper met hele lage snelheden. Dat kan niet meer als je een beetje mee wilt in de wereld.”
Mart van Breugel: “Ik heb een melkveebedrijf en wil heel graag glasvezel. Jaren hebben we erop gewacht. Als we de 70 procent deelname halen, gaat het gebeuren! Ik ga heel hard lobbyen bij eventuele twijfelaars.” 

De volgende bijeenkomst is op 12 december in De Riestenblik aan de Paaldijk 7 in Leende. Aanvang 20.00 uur. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van de Strijperdijk, Waterstraat, Renheide, Paaldijk, Oude Dijk, Jansborg en Raadbroekweg in Leende.
 

Laat wat van je horen

*