23 maart 2023

Gezamenlijke controle met Belgische politie in grensgebied

De politie van Valkenswaard, Cranendonck en de De Kempen heeft vrijdagavond samen met Belgische politieagenten een integrale controle gehouden in het grensgebied op zowel Nederlands als Belgisch grondgebied. Op de Maastrichterweg en op de Luikerweg in Valkenswaard waren aan de Nederlandse kant vaste controlepunten ingericht. Daarnaast surveilleerden koppels in het grensgebied.

Resultaten

De controle vond plaats tussen vrijdagavond 18.30 uur en zaterdagochtend 2 uur. Op de Maastrichterweg liep een 35-jarige man uit Valkenswaard tegen de lamp die nog een gevangenisstraf moest uitzitten en een boete van 950 euro had openstaan. Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd gecontroleerd. Hij bleek nog drie boetes open te hebben staan voor een totaalbedrag van ruim 1.550 euro. Daarnaast zijn tijdens de controle onder meer bekeuringen uitgedeeld voor een vals kenteken op een aanhanger (1x), het inhalen waar dit niet is toegestaan (2x), rijden zonder geldig rijbewijs (1x) en het niet dragen van een helm (1x). Tijdens deze controle is ook gelet op verdachte omstandigheden die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met bijvoorbeeld woninginbraken. Deze informatie wordt in de politiesystemen vastgelegd.

Aan de Belgische zijde werd in Lommel op de Luikersteenweg een Poolse man aangehouden omdat in de bestelbus van de verdachte vier fietsen werden aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In Mol zijn bij de controle een mes, een teaser en een telescopisch wapenstok in beslag genomen. Daarnaast werden ook nog diverse verkeersovertredingen geconstateerd en zijn enkele verbalen opgemaakt voor het rijden onder invloed.

 Samenwerking

Gezamenlijke controles met de Belgische collega’s vinden met enige regelmaat plaats. Deze manier van samenwerking optimaliseert de aanpak van strafbare feiten in het algemeen en in dit geval ook in het bijzonder in de grensregio. Vanuit België namen agenten van de politiezone’s Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt, Balen-Dessel-Mol, Lommel en de Kempen N-O deel aan de actie.

Laat wat van je horen

*