8 oktober 2022

Frederique Derkx ontvangt cadeau

 

Frederique Derkx ontvangt haar cadeau uit handen van burgemeester Paul Verhoeven

Frederique Derkx ontvangt haar cadeau uit handen van burgemeester Paul Verhoeven

HEEZE – Voorafgaand aan de raadsvergadering van maandag 30 juni werd Frederique Derkx, speelster van het Nederlands Dames team in het zonnetje gezet. Frederique (20) werd op 14 juni jongstleden Wereldkampioen met het NL team door te winnen met 2-0 van Australie.

Lovende woorden van de burgemeester voor de oudspeelster van Hockey Heeze. Een mooie bos bloemen en een schitterend cadeau, een halssieraad met bijpassende armband als aandenken namens de gemeente Heeze-Leende aan haar winst op het WK begin deze maand gehouden in Den Haag. “Wij zijn trots op je wereldprestatie” zo besloot burgemeester Paul Verhoeven zijn betoog.

Maar liefst 5 maanden is Frederique, ofwel Fredje zoals ze op de hockeyclub genoemd wordt, van huis geweest. De halve wereld afgereisd om klaar te zijn voor het WK. Komend jaar ligt het vizier weer meer op haar eigen Oranje Zwart team. Frederique: “Mooi was het om oog in oog te staan met de prinsesjes van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Deze dames hockeyen ook en ze keken tegen ons op !” Gehuldigd zijn ze niet door het koninklijk paar. “Dat is alleen na de Olympische Spelen.” Nog iets om naar uit te kijken dus.

 

Ouddorpsgenoot Marcel Balkestein werd met het Heren team tweede op dit WK.

Laat wat van je horen

*