20 september 2021

Finale Eeuwfeest school en winkel Leenderstrijp in zicht

Eeuwfeest Sint Jan Leenderstrijp

Eeuwfeest Sint Jan Leenderstrijp

LEENDERSTRIJP – Op vrijdag 8 juli wordt de aftrap voor deze finale gegeven door de kinderen van de basisschool tijdens hun galafeest. Op deze ochtend volgen ze een aantal feestelijke-workshops, zoals hapjes maken, breakdancen, rappen, naar de kapper en visagist en knutselen. Na deze workshops zijn ze op en top in stemming om te gaan feesten. De 115 kinderen zullen vervolgens vanaf 10.30 uur door 35 unieke vervoermiddelen in een galatour door Strijp en via de rode loper naar de feesttent aan de Sint Jan Baptistastraat worden gebracht, waar een heus feest met DJ Mart wacht. De galatour trekt tussen 10.30 uur en 11.30 uur via de Sint Jan Baptistastraat – Hoogeindseweg – verbindingspad Hoogeindseweg-Strijperstraat (Zandberg) – Strijperstraat – naar de Sint Jan Baptistastraat. Na afloop van de galatour kunnen de voertuigen bewonderd worden op het grasveld achter de school.

Omstreeks 12.15 uur wordt het galafeest voor de kinderen afgerond met de prijsuitreiking van de op 1 april gehouden ballonnenwedstrijd en de presentatie van de speciale lipdub in het kader van het Eeuwfeest. Publiek is welkom bij de galatour, maar ook bij de presentatie van de lipdub.

Grande Finale
Iedereen die zich verbonden voelt met school en winkel in Strijp maakt zich op voor de ‘grande finale’ van het Eeuwfeest: de reünie op zaterdag 9 juli. Inmiddels hebben zich al bijna 700 mensen aangemeld en zijn de toegangsbewijzen de afgelopen weken toegestuurd. Aanmelden voor deze reünie kan nog via de webshop op www.eeuwfeestleenderstrijp.nl!

De reünie wordt gehouden in de feesttent op het grasveld achter de brede school St.-Jan aan de Sint Jan Baptistastraat. Er is in deze tent voorzien in zowel zit- als staplaatsen. Ook wordt er voor een natje en droogje gezorgd; vanaf 21.30 uur tot aan sluitingstijd zal er ook een frietwagen aanwezig zijn. In de nabijheid van de tent is er voldoende, bewaakte parkeergelegenheid gecreëerd voor auto’s en fietsen. De parkeerplaatsen voor de auto’s zijn te bereiken via de Hoogeindseweg. De St.-Jan Baptistastraat is op zaterdag 9 juli (vanaf het kruispunt Klooster-Strijperstraat) voor gemotoriseerd verkeer afgesloten.
De reünie begint om 19.00 uur. Omstreeks middernacht wordt de honderdste dag van het Eeuwfeest van school en winkel feestelijk afgesloten, waarna het feest tot in de kleine uurtjes wordt voortgezet. Tijdens de reünie wordt bezoekers ook de mogelijkheid geboden om met oud-klasgenoten en oud-leerkrachten opnieuw een klassenfoto te maken. Hiervoor zijn fotografen aanwezig.
Van 16.00 uur tot 21.00 uur is op deze dag, voor het laatst, in de brede school de tentoonstelling over 100 jaar school en winkel te bezoeken.
Mocht u deze tentoonstelling nog niet bezocht hebben; het is meer dan de moeite waard! Ook is het jubileumboek ‘Met vereende kracht’ op deze avond nog te koop.

Laat wat van je horen

*