1 december 2021

Expositie Jo & Josie in Kasteel Geldrop

REGIO – Jo Debije en Josie Arnoys. Man en Vrouw. Yin en Yang. Ze leven samen, ze werken samen. Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een Jo & Josie. Meditatief, decoratief en kleurrijk.
Op dit moment zijn dertig grote werken van hun hand te zien in Kasteel Geldrop. “We exposeren veel, we leven van onze kunst. Vorig jaar hingen we onder andere in Stockholm, München, Stuttgart, Nijmegen, Zwijndrecht en Den Haag. In Oost Brabant waren we nog niet zo bekend en het kasteel is een prachtige plek om in te richten.” Inmiddels bezochten zo’n 500 mensen de tentoonstelling en hangen een aantal schilderijen in woningen in Geldrop, Mierlo en Vught.
naamloosEen driekwart jaar geleden verhuisden Jo & Josie van de Veluwe naar Bergen op Zoom. De invloed van de zee en het zeelicht zie je in de schilderijen die daar zijn ontstaan. Ieder schilderij vertelt iets over het moment en de plaats. “We houden ervan mensen mee te nemen naar een andere wereld. Bij al onze schilderijen kun je een heel verhaal vertellen. Voor wie het wil zien zijn er symbolen en dieptes te ontdekken. We willen iets positiefs bijdragen aan de wereld, het leven hoeft niet altijd zwaar en donker te zijn. Als een schilderij je een fijn gevoel geeft, is onze missie geslaagd.”
Op de expositie in Geldrop zijn in totaal zijn 30 grote en een aantal kleine werken te zien. Te zien tot en met 29 april 2018. Iedere zondag zijn de kunstenaars zelf aanwezig. Meer informatie vindt u op www.verfding.nl
Het kasteel is open op donderdag, vrijdag en zondag van 14 tot 17 uur. Gratis Entree.
Koningsdag gesloten. Expositieruimte Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. www.kasteelgeldrop.nl – Ruime gratis parkeergelegenheid aan De Helze.

Laat wat van je horen

*