29 september 2021

Expositie Hen Euverman in Peter van den Braken Centrum

Hen Euverman

Hen Euverman

Hen Euverman, aquarellen, 15 maart t/m 4 mei 2014, Peter van den Braken Centrum

Hen Euverman (1918-1994), geboren in Enschede, vestigde zich in de jaren na de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven waar hij werkzaam was als grafisch ontwerper op de reclame afdeling van Philips.
In zijn vrije werk specialiseerde hij zich in het maken van aquarellen. In zijn onderwerpkeuze was hij veelzijdig: hij schilderde zowel bloemen als landschappen, naakten en stadsgezichten. In 1982 vervaardigde hij een serie stadsgezichten van Eindhoven ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad.
Hoewel de oorsprong van zijn onderwerpen figuratief is, is te zien dat hij zich steeds meer in abstracte richting is gaan ontwikkelen. Dat geldt vooral voor zijn bloemen en landschappen.
Met trefzekere penseelstreken en meestal zonder ondertekening componeerde hij zijn voorstellingen direct op het papier.
De expositie van Hen Euverman is te zien van zaterdag 15 maart t/m zondag 4 mei 2014 in het Peter van den Braken Centrum, Heezerweg 2 in Sterksel. Open zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.
De kerncollectie van het Peter van den Braken Centrum bestaat uit werk van Brabantse kunstenaars die in de eerste helft van de twintigste eeuw in Heeze en omgeving woonden en werkten zoals Jan Kruysen, zijn zoon Anton Kruysen, Peter van den Braken en Henriëtte Pessers.

Laat wat van je horen

*